- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tο μυθιστόρημα του Τζο Νέσμπο «Το νυχτόσπιτο» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη
Διασκευάζεται για τον κινηματογράφο άλλο ένα βιβλίο του Νορβηγού σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας
Στη μεγάλη οθόνη «Το νυχτόσπιτο» του Τζο Νέσμπο - Ο κορυφαίος εκπρόσωπος του σκανδιναβικού αστυνομικού έχει πωλήσεις άνω των 60 εκατομμυρίων αντιτύπων.
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Τζο Νέσμπο θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Το νυχτόσπιτο», που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Αμερικής στα μέσα της δεκαετίας του '80.
«Το νυχτόσπιτο» του Τζο Νέσμπο, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση του Γρηγόρη Κονδύλη, θα αποτελέσει την πολλοστή μεταφορά μυθιστορήματος του Νορβηγού στιλίστα του νουάρ στον κινηματογράφο.
Τζο Νέσμπο: Στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Το νυχτόσπιτο»
Ο Φρέντρικ Βίκστρομ Νικάστρο υπογράφει την παραγωγή μέσω της Hope Studios, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιέσπερ Γκάνσλαντ, ο οποίος επίσης θα κάνει την προσαρμογή του μυθιστορήματος μαζί με τον Τζο Νέσμπο.
«Η προοπτική της συγγραφής ενός σεναρίου μαζί με έναν τόσο αριστοτεχνικό συγγραφέα που έχει πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα, θα μπορούσε εύκολα να φανεί λίγο αποθαρρυντική.
Όμως, ο Τζο Νέσμπο είναι απίστευτα γενναιόδωρος και ταπεινός από την πρώτη κιόλας συνομιλία μας. Και προς μεγάλη μου χαρά, τυχαίνει επίσης να μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο, που είναι να μετατρέψουμε αυτό το σενάριο σε μια πραγματικά ανατρεπτική ταινία ψυχολογικού τρόμου, διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχετε δει!», ανέφερε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης.
Σύμφωνα με τη σύνοψη, «μετά τον θάνατο των γονιών του, ο δεκατετράχρονος Ρίτσαρντ πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπάλανταϊν. Γρήγορα αποκτά τη φήμη του περιθωριακού και όταν ένας συμμαθητής του, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλοι υποπτεύονται το καινούργιο θυμωμένο αγόρι.
Κανείς δεν τον πιστεύει όταν λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους τον ρούφηξε σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Κάρεν, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που ενθαρρύνει τον Ρίτσαρντ να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι οι κακές δυνάμεις και η μαύρη μαγεία, τους πλησιάζουν».
Το μυθιστόρημα «Το νυχτόσπιτο» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2023 και μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες.
Διαβάστε ακόμη → Δυο μέρες με τον Τζο Νέσμπο στην Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Μια χορταστική συζήτηση για το ποδόσφαιρο με τον δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό και συγγραφέα Μάκη Διόγο, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης μίλησε για το βιβλίο του Τάσου Τέλλογλου «Πατριδογνωσία», στην παρουσίαση του βιβλιοπωλείου «Ευριπίδης στη Στοά» στο Χαλάνδρι
Η νέα γενιά της κυπριακής λογοτεχνίας μιλάει στην ATHENS VOICE
Από το ράφι στα ακουστικά: Η νέα εποχή του βιβλίου
Ο θεσμός επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και δράσεις σε Ελλάδα και Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.