Βιβλιο

Virgin River: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι

Το αισθηματικό μυθιστόρημα της Robyn Carr που έγινε πολιτισμικό φαινόμενο

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
ΤΕΥΧΟΣ 915
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Virgin River: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι

«Virgin River» της Robyn Carr: Το βιβλίο από τις εκδόσεις Anubis και η σειρά στο Netflix

Το μυθιστόρημα, «Virgin River: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι» (2007), της Αμερικανίδας συγγραφέα αισθηματικής λογοτεχνίας, Robyn Carr, είναι το πρώτο της δημοφιλούς σειράς της, «Virgin River», που αποτέλεσε τη βάση για την ομότιτλη επιτυχημένη σειρά στο Netflix. Η διαχρονική αυτή ιστορία αγάπης, που έγινε «best-seller» κατακτώντας την καρδιά εκατομμυρίων αναγνωστών διεθνώς, κυκλοφορεί τώρα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis, σε μετάφραση της Ιωάννας Γεωργοπούλου.

Η κεντρική χαρακτήρας του έργου, Μελίντα Μονρό, έχοντας χάσει πρόσφατα τον σύζυγό της, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια διέξοδο από τη γεμάτη στρες και διάφορους κινδύνους καθημερινότητά της ως νοσοκόμα σε ένα κεντρικό νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Βλέποντας την αγγελία: «Ζητείται νοσηλεύτρια στο Βέρτζιν Ρίβερ, οικισμό εξακοσίων κατοίκων», αποφασίζει να μετακομίσει σε αυτήν την απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Καλιφόρνια, κάτω από τις επιβλητικές σεκόγιες και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Βέρτζιν, ενθουσιασμένη με την ιδέα μιας νέας αρχής. Η πραγματικότητα, όμως, που συναντά εκεί είναι μάλλον το αντίθετο από αυτό που απεικονιζόταν στις φωτογραφίες. Η δωρεάν διαμονή που υποσχόταν η αγγελία περιλαμβάνει μια ετοιμόρροπη καλύβα, οι λασπώδεις δρόμοι του βουνού είναι επικίνδυνοι και ο τοπικός γιατρός είναι πεισματάρης και δεν φαίνεται να θέλει τη Μελ στα πόδια του.

Μια καταρρακτώδης βροχή είναι το μόνο πράγμα που σταματά την πρωταγωνίστρια από το να εγκαταλείψει το Βέρτζιν Ρίβερ το ίδιο βράδυ. Όταν καταφεύγει, βρεγμένη ως το κόκαλο, σε ένα τοπικό μπαρ για να βρει ζεστασιά, γνωρίζει τον πρώην πεζοναύτη ιδιοκτήτη του, Τζακ Σέρινταν, και η γνώμη της για αυτό το μέρος αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει. Όταν την επόμενη μέρα ο τοπικός γιατρός βρίσκει στην αυλή του ένα εγκαταλελειμμένο μωρό, η Μελ ενστικτωδώς νιώθει υπεύθυνη για εκείνο και το συμβάν αυτό παγιώνει την απόφασή της να μείνει τελικά στο Βέρτζιν Ρίβερ.

«Virgin River» της Robyn Carr: Το βιβλίο από τις εκδόσεις Anubis

Η βραβευμένη συγγραφέας Robyn Carr προσδίδει αυτοβιογραφικά της στοιχεία στην πρωταγωνίστρια της ιστορίας, αφού και η ίδια σπούδασε Νοσηλευτική, είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος στρατιωτικού της Αεροπορίας. Η Carr ξεκίνησε να γράφει λογοτεχνικά κείμενα κατά τη δεκαετία του 1970. Σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο πολυδιαβασμένες συγγραφείς αισθηματικών μυθιστορημάτων, με περισσότερα από εξήντα έργα στο ενεργητικό της, που έχουν μεταφραστεί σε δεκαεννιά γλώσσες.

Το έργο επικεντρώνεται σε μια ιστορία αγάπης, σθένους, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι συχνά όσο ενδιαφέροντες είναι και οι κεντρικοί, με κάποιους –όπως τον έφηβο Ρίκι, που εργάζεται στο μπαρ του Τζακ και θέλει κι εκείνος μια μέρα να γίνει πεζοναύτης– να ξεχωρίζουν. Η μεταφορά του «Virgin River» σε σειρά για την πλατφόρμα του Netflix, με πρωταγωνιστές την Αλεξάντρα Μπρέκενριτζ στον ρόλο της Μελίντα και τον Μάρτιν Χέντερσον στον ρόλο του Τζακ Σέρινταν, έκανε το ντεμπούτο της το 2019 και έχει ήδη ανανεωθεί για έκτη σεζόν. Ακολουθώντας τα βήματα των μυθιστορημάτων της Carr, η σειρά του Netflix έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, βραβεία και υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη: Ένα (χρήσιμο) βιβλίο για την εφηβεία
Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη: Ένα (χρήσιμο) βιβλίο για την εφηβεία

Όταν έχεις παιδιά στην εφηβεία, διαβάζεις άρθρα και βιβλία σχετικά με τον πόνο σου με την ελπίδα ότι θα σε βοηθήσουν… και όταν βρίσκεις κάτι πραγματικά βοηθητικό, το συστήνεις

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.