Βιβλιο

Διηγήματα για τις γιορτές

Τι να διαβάσω φέτος;

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83794-187438.jpg

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, Στάμος Τσιτσώνης, Κριτική

image

Δώδεκα συναρπαστικές «εκδρομές» στη χώρα των μαθηματικών από τον συγγραφέα, μεταφραστή και μαθητικό Στάμο Τσιτσώνη. Διηγήματα που ισορροπούν ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό.


ΠΑΙΔΙΚΑ ΝΟΥΑΡ Αντριάνα Μίνου, Παράξενες μέρες

image

Δεν είναι ένα παιδικό βιβλίο. Είναι παράδοξες, αστείες, τρυφερές, ανατρεπτικές, αθυρόστομες, θλιμμένες, ρομαντικές, προκλητικές, είναι πολλές ιστορίες και μία ιστορία μόνο.


ΒΓΕΣ ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΔΡΟ Γιώτα Αλέξη, Παράξενες Μέρες

image

Νέο αίμα. Η Γιώτα Αλέξη, μόλις είκοσι δύο ετών αλλά έχει τόσο μεγάλο θράσος (ή άγνοια κινδύνου) ώστε να βγάζει τη γλώσσα σε όλες τις παραδοσιακές μεθόδους για το πώς ξεκινάει, τι πρέπει να γράφει και πώς να κάνει δημόσιες σχέσεις ένας συγγραφέας.


ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ Γιάννης Αγγουριδάκης, Γαβριηλίδης

image

Εννέα διηγήματα που μοιάζουν με ταξίδια σε διαφορετικούς προορισμούς, που κρύβουν εκπλήξεις. Ο έρωτας, η φιλία, η κοινωνία είναι ορισμένα από τα θέματα που διαπραγματεύεται.


ΤΕΧΝΗ - Graphic Novel

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Andy Weir, Παπαδόπουλος

image

Ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι ξυπνάει τραυματισμένος και μόνος μέσα σε μια αμμοθύελλα στον πλανήτη Άρη. Οι πιθανότητές του να επιζήσει είναι ανύπαρκτες, όμως δεν το βάζει κάτω. Γραμμένο με χιούμορ κι αυτοσαρκασμό, έφτασε στις πρώτες θέσεις στις λίστες των Sunday Times και Amazon, κερδίζοντας φανατικούς αναγνώστες μεταξύ των φίλων του διαστήματος, της επιστήμης και της περιπέτειας.


ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ… 46+1 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Δημήτρης Γκιώνης, Άγκυρα

image

Ένα βιβλίο αφιερωμένο από τον συγγραφέα του σε ανθρώπους της τέχνης που γνώρισε και που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή, με εξαίρεση τον Μίκη Θεοδωράκη. Μια προσωπική κατάθεση με τα βιώματα ενός πολιτιστικού συντάκτη.


ΑΪΒΑΛΙ Soloùp, Κέδρος

image

Εκπληκτικά σχέδια του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) τα οποία συνοδεύουν κείμενα των Βενέζη και Κόντογλου. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί. Μικρασιατική Καταστροφή, συνθήκη της Λωζάνης και Ανταλλαγή πληθυσμών στα απόνερα του Πρώτου Παγκόσμιου πολέμου.


ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1954-1960 ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ-ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, επιμέλεια Θανάσης Νιάρχος, Τόπος

image

Γράμματα εξομολογητικά, τρυφερά και γεμάτα από την επιθυμία ενός μέλλοντος δημιουργικού, που θα τους αναδείξει ως συγγραφείς, αλλά και θα στεριώσει τη φιλία τους την οποία οι Βασιλικός και Κουμανταρέας αισθάνονταν ήδη από τότε πολύτιμη.


ΟΙ ΕΚΑΤΟ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Τάσος Παυλόπουλος, Άγρα

image

Οι πρώτες εκατό αυτοτελείς εικονογραφημένες ιστορίες του Καραγκιόζη του Τάσου Παυλόπουλου, με τη σειρά που δημοσιεύτηκαν στην «Εφημερίδα των» Συντακτών το 2013 και το 2014, σατιρίζοντας την επικαιρότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ