Βιβλιο

Βαγγέλης Ραπτόπουλος

«Να παλεύεις για να καλυτερεύσουν τα πράγματα, ακόμα κι όταν η μοιρολατρία κυριαρχεί»

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
ΤΕΥΧΟΣ 504
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81104-181376.jpg

Ζητήσαμε από 26 συγγραφείς να μας μιλήσουν για το καινούριο τους βιβλίο. 


Η «Μοιρολα3», εκδ. Τόπος (με εξώφυλλο του κομίστα Φώτη Πεχλιβανίδη), αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα», μεταφερμένου σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστραφεί οικολογικά και οι άνθρωποι έχουν ξαναγίνει αγρότες που ζουν στα ερείπια της υψηλής τεχνολογίας.

Το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο βασίλειο της Μοιρολατρίας δεν είναι παρά η Ελλάδα του σήμερα. Να παλεύεις για να καλυτερεύσουν τα πράγματα, ακόμα κι όταν η μοιρολατρία κυριαρχεί, και όχι να τα μεταθέτεις όλα σ’ ένα άπιαστο επέκεινα. Υπό το μανδύα του παραμυθιού, παρά τους βασιλιάδες και τις πριγκίπισσες, η «Μοιρολα3» είναι ό,τι πιο πολιτικοποιημένο έχω γράψει.

image

*Το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου «Μοιρολα3» κυκλοφορεί από τις εκδ. Τόπος.


Διαβάστε τι είπαν και οι υπόλοιποι συγγραφείς: 

Αλέξης ΣταμάτηςΑνδρέας ΜπελεγρήςΑφροδίτη ΒακάληΒασιλική ΛεβεντάκηΓιάννης ΑγγουριδάκηςΓιάννης ΚομνηνόςΓιάννης ΦιλιππίδηςΓιώργος ΨάλτηςΕυαγγελία ΕυστάθιουΖήσης ΣαρίκαςΘοδωρής ΠαπαθεοδώρουΙερώνυμος ΛύκαρηςΚυριάκος ΑθάνασιάδηςΜανώλης ΑνδριωτάκηςΜαρία ΖαβάκουΜαρία ΜήτσοραΝίκος Α. ΚαραγεώργοςΝίκος ΟρδουλίδηςΝτορίνα ΠαπαλιούΠαναγιώτης ΡίζοςΣώτη ΤριανταφύλλουΧαράλαμπος ΜαγουλάςΧρήστος Σιάφκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ