Βιβλιο

Χρήστος Σιάφκος

Μια διαρκής μετανάστευση και οι συνεχείς, άδικοι συχνά, χωρισμοί

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
ΤΕΥΧΟΣ 504
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81093-181351.jpg

Ζητήσαμε από 26 συγγραφείς να μας μιλήσουν για το καινούριο τους βιβλίο.


Ένας άντρας βιώνει τη μοναξιά αποκλεισμένος από το χιόνι σ’ ένα ορεινό χωριό. Στο μυαλό του μια σχέση που τέλειωσε άσχημα γι’ αυτόν αλλά και το υλικό για ένα βιβλίο που προσπαθεί να γράψει. Θέλει να αφηγηθεί την ιστορία της οικογένειάς του, όπως αυτή εξελίχθηκε στην Ευρώπη, στην Εγγύς Ανατολή αλλά και στη Λατινική Αμερική, όπου τα μέλη αυτής της οικογένειας επέλεξαν την τύχη τους ή παρασύρθηκαν από τη ροή της Ιστορίας.

Μια διαρκής μετανάστευση και οι συνεχείς, άδικοι συχνά, χωρισμοί που διάρκεσαν δυο αιώνες, ένα υλικό διάσπαρτο, είναι αυτό που ο κεντρικός ήρωας προσπαθεί να ανακαλέσει, να βάλει σε τάξη, να του δώσει σχήμα. Λειτουργώντας ως συγγραφέας που είναι αλλά παράλληλα και ως ρεπόρτερ δουλεύει τις συνεντεύξεις που πήρε από τους τελευταίους της γενιάς του και παράλληλα ψάχνει στα αρχεία. Καταγράφει το τέλος μιας ολόκληρης εποχής ενώ τα φαντάσματά του ζωντανεύουν γύρω του και τον στοιχειώνουν.

image

*Το βιβλίο «Τέλος εποχής» του Χρήστου Σιάφκου κυκλοφορεί από τις εκδ. Παπαδόπουλος


Διαβάστε τι είπαν και οι υπόλοιποι συγγραφείς: 

Αλέξης ΣταμάτηςΑνδρέας ΜπελεγρήςΑφροδίτη ΒακάληΒαγγέλης ΡαπτόπουλοςΒασιλική ΛεβεντάκηΓιάννης ΑγγουριδάκηςΓιάννης ΚομνηνόςΓιάννης ΦιλιππίδηςΓιώργος ΨάλτηςΕυαγγελία ΕυστάθιουΖήσης ΣαρίκαςΘοδωρής ΠαπαθεοδώρουΙερώνυμος ΛύκαρηςΚυριάκος ΑθάνασιάδηςΜανώλης ΑνδριωτάκηςΜαρία ΖαβάκουΜαρία ΜήτσοραΝίκος Α. ΚαραγεώργοςΝίκος ΟρδουλίδηςΝτορίνα ΠαπαλιούΠαναγιώτης ΡίζοςΣώτη ΤριανταφύλλουΧαράλαμπος Μαγουλάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ