Βιβλιο

Ευαγγελία Ευστάθιου

«Όσα έδωσα σ’ αυτό το βιβλίο τα πήρα απλόχερα πίσω»

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
ΤΕΥΧΟΣ 504
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81091-181349.jpg

Ζητήσαμε από 26 συγγραφείς να μας μιλήσουν για το καινούριο τους βιβλίο.


Πόσα μπορεί να αντέξει μια πληγωμένη ψυχή; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για χάρη της εκδίκησης; Πόσο κοντά είναι τελικά η αλήθεια με το ψέμα όταν διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα κι όταν στήνονται με τόση επιδεξιότητα παιχνίδια δύναμης και εξουσίας; Οι απαντήσεις μπορεί να είναι ψίθυροι... μπορεί να είναι κραυγές... μπορεί να είναι τραγούδι της ψυχής ή βουβός θρήνος. Κι όλες αυτές τις απαντήσεις προσπάθησα να βρω μέσα από το βιβλίο μου «Ψίθυροι στις φλόγες». Κεντρικός του άξονας ο στροβιλώδης έρωτας που όμως δεν πορεύεται μόνος. Ακούραστοι συνοδοιπόροι του σ’ αυτό το μακρύ ταξίδι το πάθος, το μυστήριο, τα κρυμμένα μυστικά, οι ανατροπές, οι ενοχές, η συγκίνηση.

Το συναίσθημα είναι κι αυτό βασικός πρωταγωνιστής. Συναίσθημα που ρέει αβίαστα σε κάθε μορφή των ανθρώπινων σχέσεων είτε λέγεται φιλία είτε οικογένεια είτε αγάπη ανάμεσα σε εραστές. Κι ως βασικός πρωταγωνιστής, εμπνευσμένο και αποτυπωμένο στο χαρτί, δεν θα μπορούσε παρά να υποκύψει μοιραία στη σχέση αλληλεξάρτησης με το δημιουργό του.

Όσα έδωσα σ’ αυτό το βιβλίο τα πήρα απλόχερα πίσω. Πόνεσα και χάρηκα με τους ήρωες, τους πήρα και με πήραν από το χέρι ως το τέρμα της διαδρομής, ρίγησα μαζί τους, προβληματίστηκα και ανακουφίστηκα εναλλάξ ανάλογα με τα πάθη και τις δοκιμασίες τους.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το ταξίδι. Ο προορισμός ήταν υπέροχος μα η διαδρομή είχε μεγαλύτερη αξία. Κι ευχαριστώ ολόψυχα τους αναγνώστες που το υποδέχτηκαν με τέτοια θέρμη.

image

*Το μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου «Ψίθυροι στις φλόγες» κυκλοφορεί από τις εκδ. Λιβάνη


Διαβάστε τι είπαν και οι υπόλοιποι συγγραφείς: 

Αλέξης ΣταμάτηςΑνδρέας ΜπελεγρήςΑφροδίτη ΒακάληΒαγγέλης ΡαπτόπουλοςΒασιλική ΛεβεντάκηΓιάννης ΑγγουριδάκηςΓιάννης ΚομνηνόςΓιάννης ΦιλιππίδηςΓιώργος ΨάλτηςΖήσης ΣαρίκαςΘοδωρής ΠαπαθεοδώρουΙερώνυμος ΛύκαρηςΚυριάκος ΑθάνασιάδηςΜανώλης ΑνδριωτάκηςΜαρία ΖαβάκουΜαρία ΜήτσοραΝίκος Α. ΚαραγεώργοςΝίκος ΟρδουλίδηςΝτορίνα ΠαπαλιούΠαναγιώτης ΡίζοςΣώτη ΤριανταφύλλουΧαράλαμπος ΜαγουλάςΧρήστος Σιάφκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ