Βιβλιο

8 νέες κυκλοφορίες απο τις εκδόσεις Bell

Τι θα διαβάσουμε το επόμενο διάστημα

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα που διαβάζει
© Gabriela Pereira / Pexels

Εκδόσεις Bell: 8 νέα βιβλία ελληνικής και ξένης πεζογραφίας.

Ο φάρος του Κένεμπεκ, Σόνια Σαουλίδου
Θρίλερ. Κυκλοφορεί
Το νέο μυθιστόρημα της Σόνιας Σαουλίδου είναι ένα ανατρεπτικό θρίλερ, που διαδραματίζεται στο υπαρκτό νησί του ποταμού Κένεμπεκ στις ΗΠΑ, με τις κατοικίες του 18ου αιώνα, που στέκουν χρόνια τώρα άδειες. Εκεί, που μια οικογένεια θα φτάσει για να κάνει μια νέα αρχή. Μόνο που στο νησί αυτό οι νεκροί κινούνται ανάμεσα στους ζωντανούς…

Θαμμένα λόγια, Έρικα Αθανασίου
Κοινωνικό – βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφορεί 21/10
Η Έρικα Αθανασίου γράφει την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της απομονωμένη από όλους και όλα. Στο συγκλονιστικό αυτό βιβλίο, η πραγματικότητα συναντά τη μυθιστοριογραφία και το κοινωνικό δράμα το αληθινό, συνεχιζόμενο έγκλημα.

Είναι ζήτημα χημ…ίου, Βαγγέλης Νάστος
Εκλαϊκευμένη επιστήμη – διηγήματα. Κυκλοφορεί 7/10
Εμπνευσμένο από την ομώνυμη αγαπημένη σελίδα στο Facebook, το βιβλίο του Βαγγέλη Νάστου αποτελείται από διηγήματα αυτοτελή μα και με ενιαία πλοκή. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μίγμα αποτελούμενο από ίσες δόσεις λογοτεχνίας και χημείας, που οδηγούν σε ένα σχεδόν αυταπόδεικτο συμπέρασμα: Η χημεία δεν είναι απλά μέρος της ζωής μας, η χημεία είναι η ίδια η ζωή!

Κενά μνήμης, Lisa Gray
Crime – Αστυνομικό. Κυκλοφορεί 7/10
Η ιδιωτική ντετέκτιβ Τζέσικα Σο προσπαθεί να βοηθήσει τη Ρου Χάντερ, μια καταδικασμένη δολοφόνο που θα εκτελεστεί σε λίγες μέρες. Η Ρου δε θυμάται τι συνέβη το βράδυ που βρέθηκαν νεκρά δύο παιδιά από το σχολείο της τριάντα χρόνια πριν, όμως όλη η πόλη της, μια μικρή πόλη στην έρημο της Καλιφόρνιας, τη θεωρεί ένοχη. Και ενώ η Τζέσικα ψάχνει για απαντήσεις, διαπιστώνει ότι οι φήμες δείχνουν προς μία κατεύθυνση αλλά τα στοιχεία προς μια άλλη, και κανείς δεν θέλει να δει την αλήθεια.

Νέες κυκλοφορίες απο τις εκδόσεις Bell

Ο ψυχοθεραπευτής, B. A. Paris
Ψυχολογικό θρίλερ. Κυκλοφορεί 7/10
Η B.A. Paris, η συγγραφέας των μπεστ-σέλερ των Sunday Times και των New York Times, που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, επιστρέφει σ’ αυτό που αγαπάει περισσότερο, τα δυνατά ψυχολογικά θρίλερ. Στο νέο της βιβλίο, η Άλις και ο Λίο μετακομίζουν σ’ ένα σπίτι που βρίσκεται σ’ ένα ιδιωτικό φυλασσόμενο συγκρότημα ακριβών μονοκατοικιών. Μόνο που το σπίτι αυτό κρύβει ένα σοκαριστικό μυστικό. Τι συνέβη εκεί πριν από δύο χρόνια;

Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο, John Le Carré
Κατασκοπικό. Κυκλοφορεί 21/10
Πενήντα εννέα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση και τριάντα τρία από την πτώση του Τείχους, το μυθιστόρημα που χάρισε παγκόσμια φήμη στον John Le Carré παραμένει η πιο αληθινή ιστορία που γράφτηκε ποτέ για τον παράλογο, αμοραλιστικό και συχνά απάνθρωπο κόσμο των κατασκόπων.
Με τη βαθύτητα, την ευστοχία και τη λεπτή ειρωνεία που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του καιρού μας, ο Le Carré αποδίδει όπως δεν το κατόρθωσε κανένας άλλος το παιχνίδι της εξαπάτησης και της προδοσίας των μυστικών υπηρεσιών που πήρε ασύλληπτες διαστάσεις στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Κρύο τιμήθηκε με τα βραβεία Dagger για το Καλύτερο Βρετανικό Μυθιστόρημα Μυστηρίου, Somerset Maugham και Edgar, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και ανήκει πλέον στα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Ένα με το σκοτάδι, Γιώργος Δάμτσιος
Θρίλερ. Κυκλοφορεί
Όσο περισσότερο παραμένεις στο σκοτάδι, τόσο περισσότερο δένεσαι μ’ αυτό. Επειδή το αφήνεις να σε τυλίξει με τα αόρατα πέπλα του και να σε μελετήσει σε βάθος.
Και στο τέλος, αναπόφευκτα, γίνεστε ένα.  Γίνεσαι εσύ το σκοτάδι.
Πώς θα ένιωθες αν έμπαινες στο στόχαστρο ενός δολοφόνου που είναι τόσο βέβαιος ότι θα σε σκοτώσει ώστε καλεί εκ των προτέρων την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος;
Κι αν κάποιος απάγει ανυποψίαστα θύματα με σκοπό να στήσει ένα παρανοϊκό κυνηγητό, τι θα σκεφτόσουν αν μάθαινες ότι είσαι η επόμενη επιλογή του;
Δύο απανωτά σοκαριστικά εγκλήματα.
Ανεξήγητες συμπτώσεις που τελικά μπερδεύουν κι άλλο το κουβάρι που προσπαθεί να ξετυλίξει η Ειδική Μονάδα Εξιχνίασης Κακουργημάτων.
Μια αποφασισμένη δημοσιογράφος που αναζητεί αιματηρά μυστικά πίσω από κλειστές πόρτες.
Οι Ευγενείς Άγριοι επιστρέφουν. Μαζί τους και το σκοτάδι.

Κάνε τα στραβά μάτια, Τζέφρι Άρτσερ
Αστυνομικό. Κυκλοφορεί
Αναζήτησε τον εχθρό μέσα σου…
Η νέα επικίνδυνη αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας ο Γουίλιαμ Γουόρικ, επιθεωρητής μετά την πρόσφατη προαγωγή του, είναι να συντονίσει μια μυστική επιχείρηση που θα ξεσκεπάσει ένα διαφορετικό είδος εγκλήματος: τη διαφθορά στους κόλπους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Η ομάδα του, ενισχυμένη από τις αστυνομικούς Ρεμπέκα Πάνκχερστ και Νίκι Μπέιλι, αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τον Τζέρι Σάμερς, έναν νεαρό αρχιφύλακα που ο πολυτελής τρόπος ζωής του δε συμβαδίζει με τα οικονομικά του. Όμως η έρευνα παίρνει απρόσμενη τροπή όταν η Νίκι γοητεύεται από τον Σάμερς.
Στο μεταξύ, η υπόθεση του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Άσεμ Ρασίντι φτάνει στο δικαστήριο, με τον δαιμόνιο δικηγόρο Μπουθ Γουότσον να υπερασπίζεται τον Ρασίντι, ενώ ο σερ Τζούλιαν και η Γκρέις, ο πατέρας και η αδερφή του Γουίλιαμ, εκπροσωπούν το Στέμμα. Παράλληλα η Μπεθ, γυναίκα του Γουίλιαμ και μητέρα των δίδυμων μωρών τους, γίνεται απρόσμενα φίλη με την Κριστίνα Φόκνερ –την πρώην σύζυγο του ορκισμένου αντίπαλου του Γουίλιαμ, του πλούσιου συλλέκτη Μάιλς Φόκνερ–, η οποία εξασφαλίζει μια ανέλπιστη πηγή εισοδήματος όταν ο Φόκνερ πεθαίνει ξαφνικά από καρδιακή προσβολή και εκείνη ορίζεται μοναδική κληρονόμος της περιουσίας του.
Καθώς τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους, ο Γουίλιαμ συνειδητοποιεί ότι η διαφθορά φτάνει πιο βαθιά απ’ όσο νόμιζε, και ότι κάποιοι συνάδελφοί του δε διστάζουν καθόλου να κάνουν τα στραβά μάτια.

Νέες κυκλοφορίες απο τις εκδόσεις Bell

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ