Βιβλιο

Πέθανε ο συγγραφέας Τζόζεφ Ντιλέινι

Ο συγγραφέας με «φαντασία χωρίς όρια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Joseph Delaney
Joseph Delaney © Facebook / Joseph Delaney

Τζόζεφ Ντιλέινι: Πέθανε ο συγγραφέας του φανταστικού - Τα διάσημα βιβλία του και η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο Τζόζεφ Ντιλέινι, συγγραφέας κυρίως της σειράς μυθιστορημάτων για νέους The Wardstone Chronicles, πέθανε σε ηλικία 77 ετών έπειτα από ασθένεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Ο Τζόζεφ Ντιλέινι υπήρξε καθηγητής αγγλικών και ξεκίνησε σε σχετικά μεγάλη ηλικία να γράφει φανταστική λογοτεχνία και μυθιστορήματα για νέους. Έπειτα από ένα πρώτο έργο με ψευδώνυμο το 1997, δημοσίευσε τον πρώτο τόμο της σειράς Spook's (The Wardstone Chronicles) to 2004, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2014. Έπειτα από αυτή την πρώτη επιτυχία, εγκατέλειψε το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και ακολούθησαν άλλοι 12 τόμοι μέχρι το 2017.

Ήταν επίσης συγγραφέας των «Starblade Chronicles» και πολλών συλλογών διηγημάτων φαντασίας που αρδεύονται όλα από την ίδια φλέβα. «Εμπνεύστηκα από τον Τόλκιεν και ήθελα να γράψω όπως εκείνος», είχε εξηγήσει στον ιστότοπό του. Όμως μετά την απόρριψη πολλών χειρογράφων, προσανατολίστηκε προς τη λογοτεχνία για νέους ακολουθώντας τη συμβουλή του λογοτεχνικού πράκτορά του. «Δεν το μετανιώνω καθόλου, είχε προσθέσει εκφράζοντας τη χαρά του για τα πολλά ταξίδια και τις συναντήσεις με νέους που ακολούθησαν.

Τα βιβλία του, που μεταφράστηκαν σε καμιά τριανταριά γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά, πούλησαν περισσότερα από 4,5 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Τα τρία παιδιά του αποχαιρέτησαν με μια ανακοίνωση έναν συγγραφέα «με μια χωρίς όρια φαντασία» και έναν «θαυμάσιο πατέρα» που τους διηγείτο όταν ήταν παιδιά «τρομακτικές ιστορίες που δεν πρέπει να τις διηγείται κανείς αφού πέσει η νύχτα». Απέτισαν επίσης φόρο τιμής σε έναν «εξαιρετικά στοργικό άνδρα, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, ιδιαίτερα έπειτα από ένα ποτήρι κρασί», και που είχε συνεχίσει να γράφει «για όσο χρόνο μπορούσε».

It is with deep sadness I share with you that Joe passed away on the 16th of August after a private battle with cancer. ...

Posted by Joseph Delaney on Thursday, August 18, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ