- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πού θα είναι μαζεμένοι όλοι οι βιβλιόφιλοι της πόλης από 4 έως 15 Ιουνίου; Πού θα παρουσιάσουν τα καινούργια βιβλία τους ο Αύγουστος Κορτώ, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Μάνος Κοντολέων, θα συνομιλήσουν με τους αναγνώστες τους και θα υπογράψουν αντίτυπα; Στο Ωδείο Αθηνών!
Μα συγγραφείς στο Ωδείο; Ναι, αφού εκεί θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η 37η Γιορτή του Βιβλίου. Ωραία κίνηση. Το εμβληματικό κτίριο –πρόκειται για ένα από τα λίγα δείγματα της Bauhaus αρχιτεκτονικής στην Αθήνα– βρίσκεται εξάλλου δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη, άρα κρατώντας τους πιο πρόσφατους τίτλους θα έχουμε μπροστά μας ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους και οι Τζωρτζίνα Κουλιέρη, Αλέξανδρος Τηλικίδης, Παύλος Κάγιος, Γίργκεν Μπανσέρους, Κατερίνα Βασδέκη, Δήμητρα Μακρυνιώτη, Μαρία Κακαβογιάννη, Τζένη Παπαδημάτου, Χρύσα Σπυροπούλου, Κατερίνα Σέρβη, Ηλίας Σακαλάκ κ.ά. ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις (τσέκαρε π.χ. «Η Αθήνα μέσα από το αστυνομικό μυθιστόρημα» με συντονιστή τον Κώστα Καλφόπουλο και ομιλητές τον Ανδρέα Αποστολίδη και τον Θανάση Μήνα, 12/6).
Η Athens Voice –σταθερά Χορηγός Επικοινωνίας της Γιορτής του Βιβλίου– θα είναι εκεί με δικό της περίπτερο, με τα βιβλία των εκδόσεων ATHENS VOICE Books, καθώς και με το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Η ενδεκάτη ώρα» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Info: 4-15/6, Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β'
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα οικουμενικό έργο, παιγνιώδες, που αναδεικνύει ζητήματα κοινωνικού φύλου και γλώσσας, διαστέλλοντας τα όρια των λέξεων
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη δέσμευση της συγγραφέα να δωρίσει τα έσοδα από τα βιβλία της στην οργάνωση Palestine Action
Από τον Καζαντζίδη και τον Άκη Πάνου μέχρι τον Νικ Κέιβ και τους Μπιτλς, ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές, αναμνήσεις και μικρές ιστορίες της ζωής
Πώς ένας Κορεάτης οικονομολόγος μάς μαθαίνει να διαβάζουμε τον κόσμο μέσα από το φαγητό
Μια συζήτηση για τον έρωτα και την απώλεια με αφορμή το βιβλίο «Βαρύτητες» που μόλις κυκλοφόρησε
Η Ισπανίδα συγγραφέας και εικονογράφος μιλά στην Athens Voice με αφορμή την ελληνική έκδοση του παιδικού βιβλίου «Το Μεγάλο Τιγράκι» (εκδόσεις Key Books)
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
Μια μυθοπλαστική βιογραφία της αινιγματικής φωτογράφου δρόμου από την Ιταλίδα Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Η ιστορική έρευνα του Tim Tzouliadis για το πώς έζησαν και πέθαναν οι Αμερικανοί μετανάστες στη σοβιετική Ρωσία στη δεκαετία του 1930
Ο Αργύρης Παυλιώτης έλυσε το «Επικηρυγμένο Πρόβλημα» 20 χρόνια πριν την OpenAI
Ο πολυαγαπημένος Βρετανός συγγραφέας μάς μίλησε για το τελευταίο του μυθιστόρημα
Από τις παράξενες ηρωίδες μέχρι το φύλο των συγγραφέων, μια συζήτηση για τις ταμπέλες που συνοδεύουν τα βιβλία
Συγγραφέας χωρίς λογοτεχνικά όρια - Ήταν ανάμεσα στα φαβορί
Η Ελίζα Χριστοπούλου συγκεντρώνει σε ένα μικρό βιβλίο ιστορίες για έρωτες, φιλίες, λάθος αποφάσεις, γάτες και εκείνες τις απρόοπτες στιγμές που, χωρίς να το καταλάβουμε, γίνονται οι πιο σημαντικές.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, η ιστορία της Ευαγγελίας Κακούρου μάς θυμίζει πως το να βλέπουμε καλύτερα δεν αφορά μόνο την όρασή μας αλλά και τον τρόπο που κοιτάζουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα με αφορμή τη νουβέλα του «Κόκκινο Φαράγγι»
Η γερμανίδα συγγραφέας γράφει για τη λατρεία των υψηλών επιδόσεων, την κουλτούρα της αμείλικτης αυτοπειθαρχίας και του αέναου ανταγωνισμού, στο μεγάλο χρηματιστήριο της εικόνας.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.