Βιβλιο

37η Γιορτή του Βιβλίου

Στο Ωδείο Αθηνών θα ακουστούν λέξεις

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
ΤΕΥΧΟΣ 484
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69021-153366.jpg

Πού θα είναι μαζεμένοι όλοι οι βιβλιόφιλοι της πόλης από 4 έως 15 Ιουνίου; Πού θα παρουσιάσουν τα καινούργια βιβλία τους ο Αύγουστος Κορτώ, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Μάνος Κοντολέων, θα συνομιλήσουν με τους αναγνώστες τους και θα υπογράψουν αντίτυπα; Στο Ωδείο Αθηνών!

Μα συγγραφείς στο Ωδείο; Ναι, αφού εκεί θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η 37η Γιορτή του Βιβλίου. Ωραία κίνηση. Το εμβληματικό κτίριο –πρόκειται για ένα από τα λίγα δείγματα της Bauhaus αρχιτεκτονικής στην Αθήνα– βρίσκεται εξάλλου δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη, άρα κρατώντας τους πιο πρόσφατους τίτλους θα έχουμε μπροστά μας ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους και οι Τζωρτζίνα Κουλιέρη, Αλέξανδρος Τηλικίδης, Παύλος Κάγιος, Γίργκεν Μπανσέρους, Κατερίνα Βασδέκη, Δήμητρα Μακρυνιώτη, Μαρία Κακαβογιάννη, Τζένη Παπαδημάτου, Χρύσα Σπυροπούλου, Κατερίνα Σέρβη, Ηλίας Σακαλάκ κ.ά. ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις (τσέκαρε π.χ. «Η Αθήνα μέσα από το αστυνομικό μυθιστόρημα» με συντονιστή τον Κώστα Καλφόπουλο και ομιλητές τον Ανδρέα Αποστολίδη και τον Θανάση Μήνα, 12/6).

Η Athens Voice –σταθερά Χορηγός Επικοινωνίας της Γιορτής του Βιβλίου– θα είναι εκεί με δικό της περίπτερο, με τα βιβλία των εκδόσεων ATHENS VOICE Books, καθώς και με το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Η ενδεκάτη ώρα» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Info: 4-15/6, Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β'

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ