Βιβλιο

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος διαβάζει βιβλία στην καραντίνα

«Διάβασα πολύ, διάβασα για διαφορετικούς λόγους, και πιστεύω ότι αξιοποίησα με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο μου»

prov2.jpg
Μάκης Προβατάς
ΤΕΥΧΟΣ 740
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papadopoylos.jpg

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος των εκδόσεων Παπαδόπουλος αποκαλύπτει ποια βιβλία διάβασε εν μέσω καραντίνας

Διάβασα πολύ, διάβασα για διαφορετικούς λόγους, και πιστεύω ότι αξιοποίησα με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο μου.

«Αντίσταση από μικροφώνου: ο Παύλος Μπακογιάννης απέναντι στη δικτατορία», του Νίκου Παπαναστασίου. Αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας σε γερμανικά αρχεία, το αποκαλυπτικό αυτό βιβλίο φωτίζει κάθε λεπτομέρεια της σημαντικότατης αντιστασιακής δράσης του Παύλου Μπακογιάννη απο τη θέση του στη Βαυαρική Ραδιοφωνία, και δικαιολογεί το πώς έγινε αυτή κομβικό σημείο αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα. Θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο απο τις Εκδόσεις μας.  


61vdzsxmal._ac_sy400_.jpg
Plagues and Peoples (Λοιμοί και Πολιτισμοί) του William McNeill. Από τον λοιμό της Αρχαίας Αθήνας, στην πανώλη του Μεσαίωνα, στην ευλογιά που χρησιμοποίησαν οι Ισπανοί για την κατάκτηση της Νότιας Αμερικής, στην ισπανική γρίπη του 1918 και στο Aids, ο μεγάλος ιστορικός εξιστορεί με τον μοναδικό του τρόπο και μελετά τις επιδράσεις των λοιμών στην εξέλιξη των πολιτισμών. Από τον William McNeill θα κυκλοφορήσει επίσης σύντομα το «Βενετία, ο αρμός της Ευρώπης».


page_1.jpg
«Stoner», του John Williams (εκδ. Gutenberg). Μυθιστόρημα του 1965 που δεν γνώρισε την επιτυχία παρά πρόσφατα. Ένα campus novel που περιγράφει μοναδικά τον ήρωά του (είναι ο ίδιος ο συγγραφέας λέγεται), έναν άνθρωπο που θέλει να αφιερωθεί στη δουλειά του αλλά οι συνθήκες και τα γεγονότα της ζωής δεν τον αφήνουν... πολύ ανθρώπινο, με άγγιξε.


Extra Time (Παράταση ζωής), της Camilla Cavendish. Η συγγραφέας, γνωστή δημοσιογράφος και βουλευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζει και αναλύει από κάθε πλευρά το φαινόμενο της τεράστιας παράτασης (υγειούς) ζωής που μπορούν να περιμένουν οι παρούσες και οι επόμενες γενιές. Οι κοινωνικές, οικονομικές, ψυχολογικές επιπτώσεις του φαινομένου, καθώς η σημασία των ηλικιακών γκρουπ των πρώην «μεσηλίκων» και «υπερηλίκων» (50+, 65+) θα γίνει κυριαρχική στις ανθρώπινες κοινωνίες, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε ως τώρα στην ανθρώπινη ιστορία! (θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις μας)


c8f951c2-acc1-4701-b66f-c5d071178068_6.jpg
To συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη του Θ. Βαλτινού (εκδ. Εστία), ένα απο τα αγαπημένα μου βιβλία, το διαβάζω με μεγάλη ευχαρίστηση για νιοστή φορά!

Να ομολογήσω ότι αφιέρωσα αρκετή ώρα ανάγνωσης σε εγχειρίδια χρήσης ηλεκτρονικών πλατφορμών, καθώς το νέο μας site, www.epbooks.gr ετοιμάστηκε εσπευσμένα εν μέσω καραντίνας και είναι ήδη στον αέρα – σε λίγες μέρες τα επίσημα εγκαίνια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ