Βιβλιο

Βραβεία Βιβλίου Public

Ψηφίστε το αγαπημένο σας βιβλίο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 475
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64258-142364.jpg

Τα πρώτα Βραβεία Βιβλίου Public είναι γεγονός. People have the power – στην προκειμένη, το αναγνωστικό κοινό. Από 19 Μαρτίου έως 20 Απριλίου οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν το αγαπημένο τους ελληνικό βιβλίο για τη χρονιά 2013 στο www.publicbookawards.gr

Οι πάνω από δύο εκατομμύρια φιλαναγνώστες που έσπευσαν την περασμένη χρονιά στα καταστήματα Public για τις αγορές των βιβλίων τους καλούνται να επιλέξουν τώρα τα αγαπημένα τους βιβλία από τις εξής κατηγορίες: μυθιστόρημα της χρονιάς, non-fiction, ποίηση, παιδική λογοτεχνία, εφηβική λογοτεχνία, μαγειρική και –το καλύτερο– «μεγάλες συγκινήσεις», ήτοι το βιβλίο που σε έκανε να κλάψεις ή να γελάσεις μέχρι δακρύων.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014 συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκδότες και 900 συγγραφείς, με πάνω από 1.000 ελληνικούς τίτλους, σε μια πρωτοβουλία που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική του σύγχρονου ελληνικού βιβλίου. Εκτός από το www.publicbookawards.gr, οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν και στα ειδικά σημεία ψηφοφορίας των καταστημάτων Public με τη βοήθεια της νέας σειράς tablet Samsung Galaxy Pro.

Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον αγαπημένο του τίτλο, ψηφίζοντας σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες ένα και μόνο τίτλο βιβλίου. Στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν το μεγάλο νικητή της κάθε κατηγορίας.

Το νεοσύστατο θεσμό στηρίζουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο του πολιτισμού, μεταξύ αυτών οι Φοίβος Δεληβοριάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δημήτρης Λιγνάδης, Αφροδίτη Μάνου, Οδυσσέας Ιωάννου, Λένα Δροσάκη, Βασιλική Τρουφάκου κ.ά.

Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες, με στόχο να τιμήσει τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ