Βιβλιο

Βρεθήκαμε στα γενέθλια του Μάνου Ελευθερίου και του «Ερατώ»

Το παλαιοβιβλιοπωλείο συπλήρωσε 10χρόνια 

114984-626784.jpg
Ελεονώρα Βερυκοκίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63206-127107.JPG

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου ο Μάνος Ελευθερίου και το παλαιοβιβλιοπωλείο Ερατώ γιόρτασαν μαζί τα γενέθλιά τους, στο χώρο που στεγάζεται το δεύτερο, στο Θησείο.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς το βιβλιοπωλείο αλλά και τη Θησείου έξω από αυτό για να γιορτάσει τα 75α γενέθλια του πρώτου και τα 10α του δεύτερου, καθώς τραγουδούσαν οι Κώστα Μάντζιος και Γεωργία Γρηγοριάδου με τη συνοδεία των μουσικών: Θανάση Γεωργάρα (μπουζούκι), Γιάννη Καράμπελα (ακκορντεόν), Αλέξανδρο Μαούτσο (κλασική κιθάρα) και Σπύρο Κουρκουνάκη (μουσική επιμέλεια, πιάνο).

n

Διάχυτη η συγκίνηση, ζωγραφισμένη τόσο στα πρόσωπα νέων ανθρώπων αλλά κυρίως στα μάτια εκείνων που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του. Βουρκώσαμε κι εμείς στο άκουσμα τραγουδιών όπως "Το τραίνο", χαζέψαμε με τις γκραβούρες που έχει συλλέξει με μεράκι, μεταξύ άλλων, ο κύριος Γιώργος Παπαδάτος, ενώ ταξιδέψαμε στο παρελθόν ακούγοντας ιστορίες από τον κύριο Περικλή Κοροβέση που βρισκόταν εκεί, σε ένα τραπεζάκι έξω από το βιβλιοπωλείο, πίνοντας ουίσκι και κόκκινο κρασί.

nnnn

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ