Βιβλιο

Το «Αρπακτικό» είναι το απόλυτο χιπ χοπ μυθιστόρημα

Το νέο βιβλίο του Γκιλ Σκοτ-Χέρον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Το αρπακτικό» του Gil Scott-Heron, εκδόσεις Βακχικόν

«Το Αρπακτικό» του Γκιλ Σκοτ-Χέρον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«Ο Gil Scott-Heron αφοσιώθηκε στην εξέταση εκείνων των στοιχείων της ανθρώπινης ύπαρξης που θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε... Είναι ένας καλλιτέχνης που έχει επεξεργαστεί όχι μόνο ευφυείς αλλά κυρίως κρίσιμες ιδέες για τη Μαύρη Αμερική»: Washington Post.

Βουτηγμένη στον ρυθμό των δρόμων και τη μουσική του γκέτο, όπου η ζωή με το ένα χέρι σε τυλίγει με ένα δίχτυ και με το άλλο σε πετάει στην άκρη, μια ιστορία εκτυλίσσεται με φόντο το μαύρο κίνημα, τα ναρκωτικά κι ένα φόνο. Οι περιθωριακές φιγούρες του γκέτο ξεχύνονται καβάλα στα μεγάλα τους όνειρα σε μια σύγκρουση με τον εαυτό τους και μεταξύ τους. Μοιραία θα πρέπει να αναμετρηθούν και με το ίδιο το Αρπακτικό, ενώ μέσα στη δίνη των γεγονότων στα τέλη των 60s, τα προβλήματα των μαύρων κοινοτήτων οξύνονται και η ανάγκη για να εκφραστεί η οργή κάνει την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη. Περισσότερο μάλιστα για τους νέους.

«Ένα πανέξυπνα δομημένο αστυνομικό μυθιστόρημα», Daily Express.

«Το αρπακτικό» του Gil Scott-Heron, εκδόσεις Βακχικόν
Κι όταν οι Public Enemy προσκυνούν τον συγγραφέα λέγοντας «αξίζει το σεβασμό μου όποιος μπορεί να εκτιμήσει τον Gil Scott-Heron και να συνειδητοποιήσει πως κάποτε μας έδωσε κάτι ολόφρεσκο και ολοκαίνουριο», τότε ξέρεις γιατί πρέπει να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Για το κύρος της υπογραφής και την ψυχή του Γκιλ Σκοτ-Χέρον. Συγγραφέας, μουσικός, ποιητής, ακτιβιστής, γεννήτορας της ραπ, που τον θεωρεί νονό της, σε αυτό το βιβλίο κυριολεκτικά παραδίδει ένα υπέρτατο κομμάτι για τη Μαύρη Αμερική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ