- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Λεξικοπωλείο», όνομα και πράμα
Το πρώτο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε λεξικά
Πού μπορώ να βρω μεγάλη ποικιλία λεξικών, όχι μόνο στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, αλλά και σε ινδονησιακά, βιρμανικά, χίντι, ταγκαλόγκ, γιορούμπα, θιβετιανά και βασκικά; Τώρα ξέρω – στο «Λεξικοπωλείο» (Στασινού 13, Παγκράτι) θα βρω τα πάντα.

Πόσο πιο ταιριαστό όνομα θα μπορούσε να βρει κανείς για το πρώτο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε λεξικά; Το «Λεξικοπωλείο» βρίσκεται σε μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας, το Βατραχονήσι όπως το αποκαλούν οι παλιοί, που συνορεύει με το Καλλιμάρμαρο. Θα πας καταρχάς για να χαζέψεις, με τις ώρες, λεξικά επιστημονικά (ιατρικής, ψυχολογίας, πληροφορικής κλπ.), λεξικά για τις πιο απίθανες γλώσσες του κόσμου ή με την πιο απίθανη θεματολογία (λεξικά με αντικείμενο τη βροχή, τη ροκ, τα μάνγκα ή τα ίδια τα λεξικά), να μελετήσεις δίγλωσσες και πολύγλωσσες εκδόσεις, να ξεφυλλίσεις μεθόδους διδασκαλίας, βιβλία εκφράσεων, παροιμιολογίας, χιούμορ, αργκό, μεταφρασεολογίας, γλωσσολογίας και γλωσσάρια. Η χαρά του γλωσσομαθούς, του γλωσσολάτρη και του φιλαναγνώστη, δηλαδή.

Εκτός των άλλων, μπορείς να συμβουλευτείς το προσωπικό για οποιοδήποτε βιβλίο και να παραγγείλεις ό,τι θέλεις. Μιλάμε για τη φωλιά του λεξικού, από κάθε άποψη: θα βρεις ακόμα λεξικά παλιά, δυσεύρετα, μεταχειρισμένα, λεξικά με CD-Rom, λογισμικά βοηθητικά στη μετάφραση, ηλεκτρονικά λεξικά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα έρευνας λεξικών σε εκδόσεις εκτός Ελλάδας. Ετοιμάσου να περάσεις ώρες ολόκληρες στα καλαίσθητα τραπεζάκια του βιβλιοπωλείου και να ανακαλύψεις θησαυρούς.

INFO: «Λεξικοπωλείο», Στασινού 13, Παγκράτι (μετρό «Ευαγγελισμός»), τηλ. 210 7231201, www.lexikopoleio.com
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα Τετάρτη: 09:00-18:00
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 09:00-20:00
Σάββατο: 10:00-15:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο παρουσιάζεται στην Cantina Social στις 23/07 και ώρα 20:00, όπου και θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός αντιτύπων
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη και γιατί αξίζει να διαβαστεί από γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας
Ένα ωμό, κλειστοφοβικό πολιτικό θρίλερ που επαναπροσδιορίζει το Caribbean noir
Μια συγκινητική ωδή στη μνήμη και την παιδική ηλικία
Δύο συγκλονιστικά ιστορικά βιβλία από τις εκδόσεις Utopia φέρνουν τον Μεσαίωνα στο σήμερα με ρυθμό που κόβει την ανάσα.
Τιμά το πολύπλευρο έργο του εθνικού μας ποιητή με μια πλούσια έκδοση - Με ανέκδοτα έργα και νέες μελέτες
«Το Σύμπαν δεν σου δίνει σκοπό. Σου δίνει την ελευθερία να τον δημιουργήσεις», λέει ο κορυφαίος θεωρητικός φυσικός
Προτάσεις ελληνικής πεζογραφίας από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή
Η μοναδική αρχιτεκτονική του και η νέα πολιτιστική εμπειρία προσελκύει βιβλιόφιλους από όλο τον κόσμο
Ένα ανέκδοτο ποίημα του Γιώργου Βέλτσου για την ATHENS VOICE
Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή
Η συγγραφέας μιλά για το νέο της ψυχολογικό θρίλερ, τη δημιουργική εμμονή, τη μοναξιά, την επινόηση και το σκοτεινό βλέμμα που μπορεί να αλλάξει τα πάντα
Πώς η χρήση ΤΝ από μαθητές και δασκάλους μπορεί και πρέπει να αλλάξει τη λειτουργία του σχολείου
«Ένα μόνο δωμάτιο με ένα μόνο βιβλίο». Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το όραμα του Yoshuyuki Morioka
Μια συζήτηση με τον συγγραφέα για τα βιβλία του, τις επιρροές του και τη σχέση της λογοτεχνίας με τη ζωή
Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.
Η Μαίρη Σιάνη-Ντέιβις στο βιβλίο «Έντιμος εμπορία» γράφει για μια γενιά που γεννήθηκε πριν από τον πόλεμο αλλά τον πρόλαβε, όπως και τον Εμφύλιο, στην πιο τρυφερή της ηλικία
Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.