- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μισέλ Ομπάμα έγινε best seller μέσα σε λίγες ώρες στις ΗΠΑ
Η αυτοβιογραφία «Becoming – Η δική μου Ιστορία» είναι ένα εκδοτικό φαινόμενο
«Μπεστ σέλερ» μέσα σε λίγες ώρες έγινε στις ΗΠΑ η αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα «Becoming – Η δική μου Ιστορία». Το βιβλίο της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, που κυκλοφορεί και στην χώρα μας από τις εκδόσεις «AΘENS BOOKSTORE Publications», πούλησε στις χώρες της Βορείου Αμερικής περίπου 725.000 αντίτυπα μόλις το πρώτο εικοσιτετράωρο της κυκλοφορίας του, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο που το εκδίδει, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στον κατάλογο των πιο ευπώλητων βιβλίων μέχρι στιγμής για το 2018.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ, Barnes & Noble, ανακοίνωσε ότι το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμπα είχε τις περισσότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του ξεπερνώντας στη σχετική λίστα το βιβλίο Fear του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ με τις αποκαλύψεις για την κυβέρνηση Τραμπ και τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο.
Η Μισέλ Ομπάμα ξεκινά περιοδεία σε δέκα πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ για την προώθηση του βιβλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία έχει προγραμματίσει ταξίδι στην Ευρώπη για τις 3-7 Δεκεμβρίου.
Στο «Becoming – Η δική μου Ιστορία», η Μισέλ Ομπάμα καταγράφει τις εμπειρίες που τη διαμόρφωσαν από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ, τη Νότια Πλευρά του Σικάγο μέχρι τα χρόνια που, ως στέλεχος εταιρείας, πάσχιζε να εξισορροπεί τις απαιτήσεις της μητρότητας και της εργασίας, και από εκεί στην εποχή που έζησε στον Λευκό Οίκο μέχρι τη μετάβασή της και πάλι στην ιδιωτική ζωή. Περιγράφει τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές, καθώς ξεδιπλώνει την ιστορία της όπως την έζησε – με τα δικά της λόγια και με τους δικούς της όρους.
Επίσης, αναφέρεται στα παρασκήνια της ιστορικής εκλογικής νύχτας του 2008 και τη μετάβασή της από τον ρόλο του απλού πολίτη σε αυτόν της Πρώτης Κυρίας, αλλά και τα πάνω και τα κάτω των χρόνων που έζησε στον Λευκό Οίκο, καθώς ως Πρώτη Κυρία τον άνοιξε και τον συνέδεσε άμεσα με τους νέους.
Παράλληλα, ξεδιπλώνει τις σκέψεις της για τη μετάβασή της από τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας πίσω στην ιδιωτική ζωή του απλού πολίτη, καθώς ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι της ζωής της και επιδιώκει να συνεχίσει να επηρεάζει θετικά τις ζωές των άλλων σε όλο τον κόσμο.
Πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο και την online διάθεσή του στο www.becomingmichelleobama.gr.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα για την Ελλάδα (διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία) και την Κύπρο, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε τα επίσημα εγκαίνια της 54ης Έκθεσης βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Από τα σημερινά επίσημα εγκαίνια μέχρι συζητήσεις για τη φαντασία, τα manga, τις βιβλιοθήκες και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία – το πρόγραμμα από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Πατάκη
Η προσπάθεια για να γίνει το βιβλίο ξανά καθημερινή συνήθεια
Από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το μεγάλο ραντεβού του βιβλίου επιστρέφει στην Αθήνα, με 285 περίπτερα, παρουσιάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Με την έκδοση των δύο συλλογικών τόμων «Εκατό και είκοσι φωνές» και το προσεχές φεστιβάλ, το δίκτυο «Η Φωνή της» επιδιώκει να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην έμφυλη βία
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
210 εκδοτικοί οίκοι αναμένουν το αναγνωστικό κοινό με πλούσιες εκδηλώσεις
Tο έργο του διερεύνησε τα τραύματα του 20ού αιώνα και χαιρετίστηκε για τον πειραματικό και τολμηρό χαρακτήρα του
Ένα λυρικό και την ίδια στιγμή ένα σκληρά ρεαλιστικό μυθιστόρημα για τη Θεσσαλονίκη που την κατάπιαν οι φλόγες
Ο Κωνσταντίνος Τσικλέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τους ξεχασμένους ήρωες της μουσικής και τις ιδιαίτερες ιστορίες τους
Η συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη συλλογή διηγημάτων «Τους χαιρετισμούς μου στην Ιθάκη»
Ξαναδιαβάζοντας την Ιλιάδα, σε μετάφραση Παναγιώτη Γιαννακόπουλου, από τις Εκδόσεις Κάκτος
Η ταινία φέρνει ξανά στο προσκήνιο την Αρχαία Ελλάδα
Ο δημιουργός του Αστερίξ, του Ιζνογκούντ και του Μικρού Νικόλα και βασικός σεναριογράφος του Λούκυ Λουκ
Η Κατερίνα Αγυιώτη μιλάει για το βιβλίο της «Η τσουλήθρα και άλλες ιστορίες» (εκδόσεις Τεχνοδόμιον), για τη ζωή της, τη γραφή, την έμπνευση και το παράδοξο
Γιατί κάθε εποχή ξαναγράφει την προϊστορία για να καταλάβει το παρόν της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.