Βιβλιο

#VresXrono για το βιβλίο του μήνα!

Μια στήλη για όσους παραπονιούνται ότι δεν έχουν χρόνο για διάβασμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377278-779138.jpg

Ένα μυστήριο μέσα σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο

Έχετε διαβάσει ποτέ βιβλία μυστηρίου με τόσο πρωτότυπα αινίγματα λογικής που σας δημιουργούν τόσο έντονο σασπένς και αγωνία ώστε να μην μπορείτε να τα αφήσετε από τα χέρια σας; Η Τέταρτη πόρτα του Paul Halter είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία μυστηρίου που θα βρεθούν ποτέ στα χέρια σας. Σύμφωνα με την υπόθεση, μια υποτίθεται στοιχειωμένη σοφίτα γίνεται το μέρος όπου θα συμβεί μια από τις πιο εντυπωσιακές δολοφονίες όλων των εποχών.

Ο κεντρικός άξονας της υπόθεσης (ΧΩΡΙΣ SPOILERS):

Τι συμβαίνει στην οικία των Ντάρνλι; Μέσα από την τελευταία πόρτα της σοφίτας, που είναι ανοιχτή, διακρίνεται μια λάμψη περίεργη, καθηλωτική, που φωτίζει τα λευκά πορσελάνινα πόμολα στις άλλες τρεις πόρτες. Κάποιοι ακούν μυστηριώδεις ήχους βημάτων... Όλοι πιστεύουν ότι το δωμάτιο είναι στοιχειωμένο από το πνεύμα της Έλενορ Ντάρνλι, που πριν από χρόνια βρήκε εκεί τραγικό θάνατο.

Η Άλις Λάτιμερ, μέντιουμ, επιδιώκει να επικοινωνήσει με το πνεύμα της Έλενορ που φαίνεται ότι διψάει για εκδίκηση. Ο σύζυγός της, ο Πάτρικ Λάτιμερ, δέχεται να περάσει μια νύχτα στο δωμάτιο για να αποδείξει ότι δεν είναι στοιχειωμένο. Η πόρτα κλείνει πίσω του και σφραγίζεται με βουλοκέρι. Όταν όμως ανοίγει, εντοπίζεται εκεί το πτώμα ενός άλλου άντρα. Οι σφραγίδες είναι άθικτες· η πόρτα δεν έχει παραβιαστεί. Πού είναι ο Πάτρικ; Και σε ποιον ανήκει το πτώμα που κείτεται στο πάτωμα;

Η Τέταρτη πόρτα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μυστηρίου κλειδωμένου δωματίου (αγγλικά: locked room mystery). Σε αυτό το υποδείδος της αστυνομικής λογοτεχνίας ένα έγκλημα −σχεδόν πάντα δολοφονία− διαπράττεται κάτω από συνθήκες που μοιάζουν απίστευτες. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τη λογική, ο δράστης είναι απολύτως αδύνατο να έχει μπει και να έχει βγει από τη σκηνή του εγκλήματος (συνήθως ένα κλειδωμένο δωμάτιο). 

Ο Paul Halter βρίσκεται στη λίστα της Guardian με τα 10 καλύτερα Locked Room Mysteries όλων των εποχών και έχει χαρακτηριστεί «διάδοχος του John Dickson Carr», που θεωρείται ο μετρ του locked room mystery.

Τι να διαβάσω μετά; Αν σας αρέσουν τα locked room mysteries που δεν μπορείτε να τα αφήσετε από τα χέρια σας, τότε Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου του Gaston Leroux, που θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά key locked room mysteries, είναι για εσάς!

#VresXrono: 12 ώρες χρειάζονται για να διαβάσετε το βιβλίο μυστηρίου Η Τέταρτη πόρτα, αν και εγγυόμαστε ότι δεν θα σας αφήσει να κοιμηθείτε μέχρι να φτάσετε στην τελευταία σελίδα!

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο


Μπορείτε να βρείτε το βιβλιο και στο site του Ιανού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ