Βιβλιο

#VresXrono για το βιβλίο του μήνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359651-745112.jpg

Και, ναι, πατήσαμε καλοκαίρι! Που σημαίνει ότι πρέπει να οργανώσουμε τον χρόνο μας ώστε στις διακοπές να διαβάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και όσο το δυνατόν καλύτερα βιβλία.  Με αυτό κατά νου επιλέγουμε για την κορυφή της λίστας το νέο πολυαναμενόμενο αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα, «Το μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας», που ήρθε δύο χρόνια μετά τον «Φόνο 5 Αστέρων».

Υπόψιν, σε περίπτωση που αργούν οι διακοπές σας, μην ανησυχείτε! Έχουμε φροντίσει να σας βρούμε ένα δροσερό cafe για να απολαύσετε εκεί την ανάγνωση του βιβλίου. Και –πιστέψτε μας– δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό με την πλοκή. 

Ο κεντρικός άξονας της υπόθεσης (ΧΩΡΙΣ SPOILERS): Η νεαρή δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή δουλεύει σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας και κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν: ασυμβίβαστη δημοσιογραφία που κερδίζει τον σεβασμό από συναδέλφους και αναγνώστες. Περίπου δηλαδή, γιατί η εφημερίδα δεν δημοσιεύει αρνητικά άρθρα για όσους πληρώνουν διαφημίσεις, οι συνάδελφοί της νοιάζονται μόνο για κουτσομπολιά και οι αναγνώστες την αγοράζουν μόνο για τα κουπόνια.

Η Ελσινόρη μένει στην ιστορική Μπλε Πολυκατοικία, έχοντας για γείτονες ροκάδες ξεχασμένους απ’ τον χρόνο, μαυροντυμένες κοπέλες με τατουάζ ACAB και πρώην διευθυντές δημόσιων υπηρεσιών. Ένα πρωί λαμβάνει στο mail της τρεις παράξενες εικόνες. Ο άγνωστος αποστολέας τής λέει ότι έχει δύο εβδομάδες διορία για να εξιχνιάσει έναν τέλειο φόνο που είχε γίνει πριν από σαράντα χρόνια και παράλληλα να σταματήσει την ιλιγγιώδη άνοδο ενός πολιτικού που θέλει να σώσει τη χώρα. Και κάπου εκεί ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.

Σίγουρα η πρώτη ερώτηση που θέλετε να κάνετε είναι: «Αξίζει;» Και σίγουρα η απάντηση είναι ένα εμφατικό: «Ναι! Έλενα Ακρίτα does it again!» Σασπένς, συναίσθημα, μυστήριο, πολιτικές δολοπλοκίες, ανατροπές και μια ιλιγγιώδης βόλτα στη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά της πρωτεύουσας. Αυτή η βόλτα θα σας φέρει στην Πλατεία Εξαρχείων και στο Blue Bear cafe, όπου ήπιαμε τον καφέ μας γυρίζοντας σαν τρελοί τις σελίδες του βιβλίου. 

Bonus πληροφορία: το συγκεκριμένο cafe βρίσκεται στο ισόγειο της ιστορικής Μπλε Πολυκατοικίας, όπου διαδραματίζεται και ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου. 

Λοιπόν, σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τις διακοπές σας;

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο

Τι να διαβάσω μετά; Αν έχετε ήδη διαβάσει τον «Φόνο 5 Αστέρων» όπου η Ελσινόρη λύνει μια διαφορετική υπόθεση, τότε κάποιο αστυνομικό μυθιστόρημα με καθηλωτική πλοκή και έντονες ανατροπές!

Δείτε τις προτάσεις μας.

#VresXrono: 12 ώρες χρειάζονται για να διαβάσεις «Το μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας»

Τοποθεσία: Blue Bear, Πλατεία Εξαρχείων

Λέξεις κλειδιά: αριστοκρατία, μολότοφ, μάι τάι, πραξικόπημα, ΕΟΚ, Game of Thrones

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ