Βιβλιο

Το «Ψυχοδρόμιο» της Χριστίνας Κόλλια

Μια ποιητική συλλογή για τη διαμάχη του εγώ με τον ίδιο του τον εαυτό και την προέκτασή της στο εμείς

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347423-721243.jpg

Στην ποιητική συλλογή «Ψυχοδρόμιο» της Χριστίνας Κόλλια πορεύονται, σηματοδοτούνται και χαρτογραφούνται οι διαδρομές της ψυχής, ο κοινός τόπος όλων μας. Η προαιώνια εύθραυστη ισορροπία μας. Η διαμάχη του εγώ μας με τον ίδιο του τον εαυτό –τον ενοχικό, το θυμωμένο, τον ηρωικό, το συντετριμμένο, τον απελευθερωμένο– και η προέκτασή της στο εμείς. Στη διαμόρφωση της ένωσης και της χωριστικότητας με τους σημαντικούς άλλους.

Διαδρομές ατέρμονες μέσα από συγκρούσεις ποικιλόμορφες που οδηγούν άλλοτε σε αποκαθηλώσεις κι άλλοτε σε υπερβάσεις. Τραύματα που άλλοτε γεννούν φόβους κι άλλοτε θαύματα. Η περιπετειώδης, συναρπαστική και ποιητική πορεία του είναι μας: το Ψυχοδρόμιό μας.

«Ψυχοδρόμιο» της Χριστίνας Κόλλια, εκδ. ΙωλκόςΨυχοδρόμιο: Μια συλλογή ποιητική «πολλά υποσχόμενη» με κυρίαρχο στοιχείο της το είδος αλλά και το ύφος του λόγου της.

Ένας λόγος ανοιχτός και πολυεπίπεδος.

Ένας λόγος που μας απευθύνεται τόσο κατά κυριολεξία όσο και μεταφορικά −σε ανιόντα και κατιόντα επίπεδα− με οδηγό τα σήματα και τις συνδέσεις του, καλά συναρθρωμένα σε μεστούς και πυκνούς στίχους.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Χριστίνα Κόλλια είναι εμψυχώτρια Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας. Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας με μετεκπαίδευση στα Ομαδικά Δυναμικά και είναι δημιουργός της κοινωνικοθεραπευτικής μεθόδου "Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι" η οποία παρουσιάστηκε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής (Οκτώβριος 2015). Στις συνεργασίες της με φορείς περιλαμβάνονται το Μουσείο Ηρακλειδών, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού καθώς και το Κέντρο Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Είναι πάρεδρο μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ομαδικών Αναλυτών. Ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Πολιτισμού «Φωτόστατο». Μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου. Έχει συγγράψει και εκδώσει ποιητικές συλλογές, παιδικά βιβλία και πεζογραφικά έργα. Μελέτες της για συγγραφείς και κριτικογραφίες βιβλίων δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έργα της έχουν ανέβει σε θεατρικές παραστάσεις και έχουν λάβει βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις.

Το βιβλίο «Ψυχοδρόμιο» της Χριστίνας Κόλλια κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιωλκός» σε επιμέλεια Δανάης Αλεξοπούλου - Karlopoulos & Associates και πρόλογο του Κώστα Μωρόγιαννη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.