Βιβλιο

Η Εταιρία Συγγραφέων υπέρ της «Athens Review of Books»

Διαφωνεί με την κατάσχεση λόγω αγωγής του Ν. Κοτζιά

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324485-669066.jpg

Διαφωνεί με τις διαδικασίες κατάσχεσης που έχουν ξεκινήσει εναντίον της «Athens Review of Books» («ARB»), η Εταιρία  Συγγραφέων (ΕΣ). 

Λεπτομερέστερα, το κύριο ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο ανακοίνωσε σήμερα ότι «θεωρεί απολύτως αδικαιολόγητες [τις] διαδικασίες κατάσχεσης ή οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες στρέφονται εναντίον εκδόσεων», στο πεδίο των Γραμμάτων, «όπως η έγκυρη περιοδική έκδοση Athens Review of Books».

Η ΕΣ στηρίζει τη στάση της στο ότι η ίδια είναι «φορέας υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου και των διαφορετικών απόψεων» κι ότι τέτοιες ενέργειες δε δικαιολογούνται, ακόμα κι αν «στηρίζονται στο γράμμα του νόμου».

Υπενθυμίζεται ότι η «ΑΡΒ», μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου του κ. Μανώλη Βασιλάκη, υφίσταται αστική διαδικασία κατάσχεσης, μετά από αγωγή του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά (φωτογραφία), τον οποίο επιστολογράφος της εφημερίδας είχε αποκαλέσει «γκαουλάιτερ του σταλινισμού», ενώ είχε γράψει ότι είχε σπουδάσει στην Ανατολική Γερμανία (η αλήθεια είναι στη Δυτική). Το δικαστήριο  θεώρησε συκοφαντικό τόσο το χαρακτηρισμό, όσο και την αναφορά του τόπου σπουδών, δικαιώνοντας τον υπουργό και διατάζοντας κατάσχεση σε βάρος της; πλευράς Βασιλάκη - «ARB».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξενοφών Μπρουντζάκης, «Η βιβλιοθήκη των ανήσυχων κόσμων», Εκδόσεις Οξύ
Ξενοφών Μπρουντζάκης: Η λογοτεχνία απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη

Με το μυθιστόρημα «Η Βιβλιοθήκη των Ανήσυχων Κόσμων» συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για τα οφέλη και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και προσφέρει άφθονο υλικό για σκέψη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY