Βιβλιο

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

«Οικογένεια Μπες Βγες», Γιάννη Ξανθούλη, εκδ. Διόπτρα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317692-625952.jpg

New Year's resolution υπ’ αριθμ. 1: Να βρούμε χρόνο για διάβασμα.

New Year's resolution υπ’ αριθμ. 2: Να βρούμε περισσότερο χρόνο για διάβασμα.

New Year's resolution υπ’ αριθμ. 3: Να συνδυάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μορφές τέχνης. Μουσική με βιβλίο, κινηματογράφος με βιβλίο, ζωγραφική με βιβλίο, θέατρο με βιβλίο. Σας φαίνεται δύσκολο; Κι όμως, δεν είναι. Αρκεί να πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Στο παλιό αρχοντικό της οδού Αλφόνσου Πίπερμαν η ήρεμη ζωή της ζάμπλουτης οικογένειας Πουστοδούλου ,που εμπορεύεται τα προφυλακτικά ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, ταράσσεται από τις συνεχείς απώλειες των μελών της. Όταν η πεντάχρονη Σίσσυ, η νόμιμη κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας, αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ξεσκεπάσει το καλά κρυμμένο μυστικό. Κανείς όμως δεν ξέρει το δικό της μυστικό. Η Σίσσυ μεγαλώνει με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Κάπου ανάμεσα σε ήχους παιδικών τραγουδιών, ναζιστικών ύμνων, εντερικών αερίων και απόκοσμων γέλιων. Σε μία έπαυλη στο κέντρο της Αθήνας.

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη «Οικογένεια Μπες Βγες» που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1982 ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου 104 από την ομάδα 4Frontal, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Οι παραστάσεις (που πήραν παράταση λόγω της επιτυχίας που σημειώνουν) πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 και το θέατρο βρίσκεται στην οδό Ευμολπιδών 41 στο Γκάζι. Αν μένετε στην Αθήνα, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για την παράσταση, όπως αξίζει να βρείτε χρόνο και για το ομώνυμο, εξαιρετικό βιβλίο.

#VresXrono: 120 λεπτά (η παράσταση) + 180 λεπτά (το βιβλίο)

>Λέξεις κλειδιά: μεταφορά βιβλίου στο θέατρο – κωμωδία – κλασικό βιβλίο – ανεξάρτητη σκηνή – σεξ στη λογοτεχνία – καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς

>Τι να διαβάσω μετά; Το νέο, απολαυστικό μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, που είναι το απόλυτο λογοτεχνικό road-trip, «Την Κυριακή Έχουμε Γάμο».

>Βρείτε στο Facebook λεπτομέρειες για την παράσταση.

>Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ