Βιβλιο

Η μόδα πάει όπερα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
301166-228643.jpg

Δεν είναι λίγες οι φορές που η όπερα έχει εμπνεύσει τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της μόδας. Ο Κριστιάν Λακρουά, ο Καρλ Λάγκερφελντ, η Μιούτσια Πράντα, ο Εμανουέλ Ουγκαρό, οι Βίκτωρ και Ρολφ, όλοι τους έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς υπέροχα κουστούμια για αυτή την πληθωρικά θεατρική τέχνη.

Η Έλενα Ματθαιοπούλου συγκέντρωσε τα πιο φαντασμαγορικά από αυτά σε ένα βιβλίο με τίτλο «Σχεδιαστές μόδα στην Όπερα». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου (ώρα 19.00) στην Εθνική Λυρική Σκηνή με φόντα το σκηνικό της παραγωγής "La Βohème" του Giacomo Puccini, σε σκηνοθεσία της Lina Wertmüller.

image

Στο βιβλίο παρουσιάζονται δέκα κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας καθώς και τα κουστούμια που σχεδίασαν για όπερες στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Υπάρχουν κουστούμια που δημιουργήθηκαν για έργα όπως ο Ντον Τζιοβάνι, η Κάρμεν, η Αΐντα, το Έτσι Κάνουν Όλες, ο Μαγικός Αυλός και έπαιξαν σε θέατρα όπως η Σκάλα του Μιλάνου, η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Βασιλική Όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν καθώς και στα διασημότερα διεθνή φεστιβάλ.

Παράλληλα, μέσα από τις συνεντεύξεις που πήρε η συγγραφέας, αναδεικνύονται ενδιαφέρουσες πτυχές αλλά και η πορεία του κάθε σχεδιαστή ξεχωριστά προς την όπερα καθώς και οι καινούργιες προκλήσεις που αντιμετώπισε για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της.

Η Έλενα Ματθαιοπούλου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στα περιοδικά και τις εφημερίδες The Tatler, The Daily Express, Vogue, The Times και Gramophone and Opera Now. Έχει συγγράψει επτά διεθνώς αναγνωρισμένα βιβλία με θέμα τη μουσική και την όπερα (Maestro: Encounters with Conductors of Today, Bravo: Today’s Tenors, Baritones and Basses Discuss their Roles, Diva: Today’s Sopranos and Mezzos Discuss Their Art, Diva: The New Generation and Placido Domingo: My Roles on Stage), που έχουν μεταφραστεί από τα αγγλικά σε πολλές γλώσσες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ