- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνέχεια από το προηγούμενο
Την ώρα που η Πανδώρα κοιμόταν στον καναπέ με ανοικτή την τηλεόραση, ο Μηνάς φορούσε τα πράσινα αθλητικά του και έκανε βόλτες μέσα στην πόλη. Κοντοστεκόταν έξω από τα μπαρ και κοίταζε τους μισομεθυσμένους θαμώνες να σχηματίζουν ρόμβους και πολύγωνα πάνω στα στενάχωρα δρομάκια που χώριζαν τα στριμωγμένα σώματα των βραδινών εξάρσεων.
Ακόμα οι άνθρωποι ερωτεύονται, σκέφτηκε και σταμάτησε για να χαζέψει ένα ζευγάρι που μάλλον είχε βγει το πρώτο του ραντεβού. Αν δεν πήγαινε έξι η ώρα δε θα γύριζε σπίτι σήμερα. Κάθισε εκεί στη γωνία του δρόμου κάτω από το ιριδίζον ημίφως και παρατηρούσε τα πρόσωπα των νέων ερωτευμένων. Νόμιζε ότι κοιτάζοντας τους, θα ξεπατίκωνε τις εκφράσεις τους πάνω στο δικό του σώμα.
Όταν γύρισε σπίτι κοιτάχτηκε στον καθρέπτη πολλές φορές και μάταια μιμήθηκε τα βλέμματα και τα ανοίγματα των χεριών τους. Πέρασαν έξι λεπτά μέχρι να αποθαρρυνθεί και να πάει να πέσει δίπλα στο νεκρό σώμα της Πανδώρας. Θα της έκανε έρωτα έτσι που την έβλεπε να είναι παραδομένη στο άσπρο σεντόνι του κρεβατιού. Μόλις όμως το σκέφτηκε, εκείνη άλλαξε πλευρό και αυτός έμεινε μόνος να κοιτά την αχίλλεια της πλάτη. «Κάποτε τελειώνει και ο έρωτας», παραμίλησε και άλλαξε πλευρό.
Φωτο: Αλμυρίκι Ευβοίας- Βασίλης Σταμογιάννης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Μια χορταστική συζήτηση για το ποδόσφαιρο με τον δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό και συγγραφέα Μάκη Διόγο, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης μίλησε για το βιβλίο του Τάσου Τέλλογλου «Πατριδογνωσία», στην παρουσίαση του βιβλιοπωλείου «Ευριπίδης στη Στοά» στο Χαλάνδρι
Η νέα γενιά της κυπριακής λογοτεχνίας μιλάει στην ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.