Βιβλιο

Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες με τον Μισέλ Φάις

Στη Μικρή Σχόλη των εκδόσεων Πατάκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
120357-269259.jpg

Το να μάθεις να γράφεις είναι μια δημιουργική διέξοδος και καθώς ξεκινά για τρίτη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο σεμινάριο της Μικρής Σχόλης των Εκδόσεων Πατάκη «Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες», στο οποίο θα διδάξει και πάλι ο συγγραφέας και διευθυντής της Σχόλης, Μισέλ Φάις, έχουμε τη δυνατότητα να ασκηθούμε στη γραφή μικρών ιστοριών, μελετώντας τις αθέατες χειρονομίες των μεγάλων συγγραφέων-δασκάλων.

Μικρό διήγημα, ιστορία μιας παλάμης ή μιας ανάσας, επεισόδιο, flash fiction, short- short, bonsai stories ή, αλλιώς, η αφηγηματική ζωή πριν από το διήγημα, με την αυτοτέλεια και την αυτοδυναμία μιας αυθύπαρκτης ιστορίας: μια εισαγωγή στον περιπετειώδη κόσμο της ανάγνωσης και της γραφής.

Λέει ο Μισέλ ΦάιςΗ γραφή είναι αμφίδρομη διαδικασία, πηγαίνει μαζί με την ανάγνωση… Διαβάζοντας και γράφοντας, μαθαίνεις να διαβάζεις και να γράφεις. Στα μαθήματα εφαρμόζουμε το τρίπτυχο: δημιουργική ανάγνωση/γραφή/κριτική. Εξού και στον κύκλο των συναντήσεων η μία λειτουργία συνδέεται με την άλλη, προκύπτει μέσα από την άλλη. Ας μην ξεχνάμε, ο αυτάρκης συγγραφέας, πάνω απ’ όλα, είναι δεινός αναγνώστης. Γράφει τα βιβλία που θα ήθελε να διαβάσει, βιβλία που φωτίζουν αλλιώς τα βιβλία που θαυμάζει, τα βιβλία που τον καίνε, τα βιβλία που δεν μπορεί να γράψει. Ο συγγραφέας πάντα σε άλλα βιβλία λογοδοτεί, σε χαρακτήρες άλλων βιβλίων πατάει, αυτό που ονομάζουμε ύφος ή στιλ είναι η έκστασή μας για κάτι που διαβάσαμε, το ξεχάσαμε και το ξαναθυμηθήκαμε ως δικό μας. (διαβάστε τη συνέντευξή του για την περιπέτεια της γραφής)

Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες

Εισηγητής: Μισέλ Φάις

Νέα ημερομηνία έναρξης: 19 Φεβρουαρίου 2016

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις, κάθε Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ. στις Εκδόσεις Πατάκη, Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38. 

Κόστος συμμετοχής: 160 ευρώ (εξόφληση πριν την πρώτη συνάντηση) 

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για αίτηση συμμετοχής / εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ