Βιβλιο

ΙΚΕΑ made in… Greece

Σαν χθες μάς φαίνεται πώς ήταν που ήρθε το ΙΚΕΑ στην Ελλάδα

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 332
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11926-27190.jpg

ΙΚΕΑ, 10 χρόνια στην Ελλάδα

Σαν χθες μάς φαίνεται πώς ήταν που ήρθε το ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, κι όμως πέρασαν 10 χρόνια. Σκανδιναβία θα γίνουμε, σκεφτήκαμε τότε, και χωρίς να το καταλάβουμε βάλαμε στην καθημερινότητά μας λέξεις όπως μινιμαλισμός, ανεπιτήδευτη αισθητική και πρακτικότητα. Μια δεκαετία μετά, το φωτογραφικό άλμπουμ «ΙΚΕΑ, 10 χρόνια στην Ελλάδα», με 363 χώρους ελληνικών σπιτιών «ντυμένους» με έπιπλα και αντικείμενα (φυσικά από το ΙΚΕΑ), αποδεικνύει πως όχι μόνο αφομοιώσαμε το στιλ που λάνσαρε, αλλά και πως τελικά αυτό ταίριαξε απόλυτα στη ζωή μας. Ξεφυλλίζοντάς το ανακαλύπτεις πόσο ευέλικτη είναι η χρήση των επίπλων και των αντικειμένων του – ταιριάζουν το ίδιο εύκολα σε διαμερίσματα παγκοσμιοποιημένου χαρακτήρα (δεν μπορείς να καταλάβεις αν βρίσκονται εδώ ή σε άλλη χώρα) και σε χώρους με έντονο το ελληνικό στοιχείο (σε νησί, στο βουνό ή και στην πόλη). Κι όπως κάθε βιβλίο με σπίτια, δεν παίρνεις μόνο ιδέες αλλά είναι και μια ευκαιρία για παιχνίδι: δες το χώρο και γίνε ένας μικρός λογοτέχνης φτιάχνοντας τους χαρακτήρες που ζουν σ’ αυτόν. Σε όλη την Ελλάδα, αποκλειστικά από τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου.

ΙΚΕΑ, 10 χρόνια στην Ελλάδα, σελ. 280

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

54ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2026 στο Πεδίον του Άρεως
54ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2026: 210 εκδοτικοί οίκοι και περισσότερες από 200 εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως

Από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το μεγάλο ραντεβού του βιβλίου επιστρέφει στην Αθήνα, με 285 περίπτερα, παρουσιάσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Η Κατερίνα Αγυιώτη μιλάει για το βιβλίο της «Η τσουλήθρα και άλλες ιστορίες» (εκδόσεις τεχνοδόμιον), για τη ζωή της, τη γραφή, την έμπνευση και το παράδοξο.
Κατερίνα Αγυιώτη: «Το χιούμορ κάνει πιο ανεκτή την ειλικρίνεια πάνω σε θέματα που πονάνε»

Η Κατερίνα Αγυιώτη μιλάει για το βιβλίο της «Η τσουλήθρα και άλλες ιστορίες» (εκδόσεις Τεχνοδόμιον), για τη ζωή της, τη γραφή, την έμπνευση και το παράδοξο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY