Βιβλιο

Ένα «Road Trip» γεμάτο έρωτα και περιπέτεια

Ένα βιβλίο για αθεράπευτα ρομαντικούς

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109933-218075.jpg

Είσαι κορίτσι. Έχεις ρομαντική ψυχή. Ψοφάς για έρωτα και περιπέτεια. Σου αρέσουν τα ταξίδια με το αυτοκίνητο. Ε, τότε μην κουνηθείς και πιάσε να διαβάσεις το «Road Trip». Είναι το βιβλίο σου.

Το έχει γράψει η Τατιάνα Τζινιώλη που την ξέρω εδώ και κάτι χρόνια. Την γνώρισα όταν ακόμα ήμασταν δυο άβγαλτες που προσπαθούσαν να κάνουν ρεπορτάζ στα νότια προάστια. Τα χρόνια πέρασαν, εγώ έφυγα από τα νότια και η Τατιάνα έπιασε χαρτί και μολύβι (που λέει ο λόγος).

Όταν την ρωτάς για τον εαυτό της σου απαντάει πως γεννήθηκε ένα κρύο μεσημέρι του Ιανουαρίου όταν ακόμη οι U2 μεσουρανούσαν και η περμανάντ, επίσης. Αφού θέλησε να γίνει αστροναύτης, τραγουδίστρια, ηθοποιός και ψυχολόγος, τελικά κατέληξε να γίνει δημοσιογράφος.

Το 2014 κυκλοφόρησε το «Το Ημερολόγιο μίας νύφης» και την ίδια χρονιά πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση φωτογραφίας στον Ιανό, με θέμα την αγαπημένη της πόλη, τη Νέα Υόρκη.

Λατρεύει το word της, ειδικά τα ξημερώματα, όταν πάνω του δημιουργούνται διάφορες ιστορίες. Της αρέσει να τραγουδά στο μπάνιο και στο αυτοκίνητο της και σιχαίνεται τη μαρμελάδα πάνω από το cheesecake.

Στο θέμα μας τώρα. Το τελευταίο της βιβλίο, το «Road Trip» καταπιάνεται με το αγαπημένο μας θέμα: Αγόρι αγαπάει κορίτσι, κορίτσι αγαπάει αγόρι, και ναι, αυτή η αγάπη είναι αδιέξοδη και όλο αυτό διαδραματίζεται στους αμερικανικούς αυτοκινητοδρόμους, από το Μπέβερλι Χιλς έως το Σικάγο.

Ρομάντσο, ρομάντσο, ρομάντσο και περιπέτεια, περιπέτεια, περιπέτεια. Και μην σκας που πέρασε το καλοκαίρι και δεν θα το πάρεις στην παραλία. Χτες στο μετρό, παρατήρησα δυο κορίτσια που το ξεφύλλιζαν και νομίζω πως άκουσα έναν υπόκοφο αναστεναγμό…

Τώρα, αν εσύ αναστενάζεις λίγο πιο δυνατά, να ξέρεις ότι την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, στο 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στο Περίπτερο 23 των Εκδόσεων Πηγή-iWrite-Δαιδάλεος, η Τατιάνα Τζινιώλη θα βρίσκεται εκεί με πολλά Road Trips για να στα δώσει και να στα υπογράψει.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ