Θεατρο - Οπερα

«Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων» επιστρέφει στο Θέατρο της Ημέρας

Θα καταφέρουν οι καλικάντζαροι να καταστρέψουν τη μαγεία των γιορτών; Μια κωμωδία για τα παιδιά στο πνεύμα των ημερών.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 898
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων» επιστρέφει στο Θέατρο της Ημέρας

Η παιδική κωμωδία «Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων» για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο της Ημέρας.

Mετά τα sold out στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η παράσταση του ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Πέτρου Καφαντόγια επιστρέφει για λίγες παραστάσεις, 23-30 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο της ΗμέραςΟ Τζο ο Καλικάντζαρος, ο Χιονάνθρωπος Κύριος Παγετώνας και η φανταστική τους παρέα, επιστρέφουν δριμύτεροι για να σας κρατήσουν και φέτος την καλύτερη συντροφιά και να σας ταξιδέψουν με τις σκανταλιές τους στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για μια διαδραστική θεατρική παράσταση, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών. Από 2016 έως το 2022 διδάχθηκε επί σκηνής με επιτυχία σε σχολεία και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και ήδη έχει μεταφραστεί για να εκδοθεί σε τέσσερις γλώσσες.

«Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων» επιστρέφει στο Θέατρο της Ημέρας

Το έργο διαδραματίζεται την παραμονή των Χριστουγέννων, τις μέρες που οι σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι θέλουν να αρπάξουν από τον Αϊ Βασίλη τα δώρα των παιδιών ώστε η μαγεία των Χριστουγέννων να χαθεί για πάντα. Μαζεύονται, λοιπόν, και κάνουν συμβούλιο για να αποφασίσουν ποιου η σκανταλιά θα είναι εκείνη που, αν πετύχει, επιτέλους θα τα καταφέρουν. Από τις ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι η καλύτερη είναι του Τζο, που καλείται να φέρει εις πέρας την παράτολμη αποστολή του. Στον δρόμο του βρίσκεται όμως ο Χιονάνθρωπος Κύριος Παγετώνας που θέλει να τον εμποδίσει. Στην προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλον, κάνουν συνεχώς ξεκαρδιστικές γκάφες. Ταυτόχρονα, καλούν τα παιδιά να πάρουν θέση και να συμμετάσχουν στην εξέλιξη του έργου, ενώ τα ξεναγούν μοναδικά στον αθέατο κόσμο της καμινάδας από όπου ο Αϊ Βασίλης κατεβαίνει για να αφήσει τα δώρα στα παιδιά, κρατώντας ζωντανό το πνεύμα αλλά και το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

INFO
Παραστάσεις: 
23-30 Δεκεμβρίου
Θέατρο της Ημέρας, Ν. Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο: 2106929090, 6946714383

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ