Θεατρο - Οπερα

Το θέατρο Ολύμπια μέλος του Opera Europa

«Μία σημαντική ευρωπαϊκή επιβράβευση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέατρο Ολύμπια
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Θέατρο «Ολύμπια»: Η διάκριση που απέσπασε - Τι δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής

Μετά την επιτυχία της καλλιτεχνικής περιόδου 2022-2023, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», με τον Olivier Descotes στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, κλήθηκε να γίνει μέλος του οργανισμού Opera Europa για το 2023, βάζοντας το Δημοτικό Θέατρο της Αθήνας στον χάρτη των πιο σημαντικών λυρικών θεάτρων της Ευρώπης.

Η Opera Europa με έδρα τις Βρυξέλλες είναι ο κορυφαίος οργανισμός επαγγελματιών για τις όπερες και τα φεστιβάλ όπερας στην Ευρώπη, ο οποίος συγκεντρώνει τα σημαντικότερα λυρικά ιδρύματα και αριθμεί πάνω από 220 μέλη σε 43 χώρες.

«Η επιλογή του Opera Europa είναι μία σημαντική ευρωπαϊκή επιβράβευση για τον Θέατρο Ολύμπια, η οποία έρχεται για πρώτη φορά και στηρίζεται στην στρατηγική μας για διεθνοποίηση των παραγωγών μας που επιλέγονται με κριτήρια το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο. Στόχος μας είναι η συνεχής επιτυχία του θεάτρου και η εξέλιξη της φήμης του διεθνώς», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Olivier Descotes.

Νέο κανάλι στο YouTube

Το θέατρο Ολύμπια εγκαινιάζει το νέο του κανάλι στο YouTube «Olympia City Music Theatre» και μοιράζεται με το κοινό στιγμές και ήχους από τις σημαντικότερες παραγωγές του.

«Διεθνούς εμβέλειας παραστάσεις, όπερες, οπερέτες, και συναυλίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αθήνας ταξιδεύουν από την οδό Ακαδημίας σε όλο τον κόσμο με στόχο να ψυχαγωγήσουν, να επιμορφώσουν και να αφήσουν μία ψηφιακή “βιβλιοθήκη” ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

#Olympia | ΑΔΕΛΦΗ ΒΕΑΤΡΙΚΗ l Sœur Béatrice (GR) | Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ