Θεατρο - Οπερα

Επί Κολωνώ: 3 λόγοι για να κατέβεις στη Λένορμαν

Η σύγχρονη ελληνική δραματουργία πρωταγωνιστεί στο πρόγραμμα της νέας σεζόν

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 846
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Γάμος» στο Επί Κολωνώ
«Ο Γάμος» στο Επί Κολωνώ

Επί Κολωνώ: Οι τρεις παραστάσεις που θα παρακολουθήσουμε αυτή τη σεζόν

Ο Γάμος
Από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της νεοελληνικής θεατρικής γραφής, αποτύπωσε με ενάργεια τις παθογένειες μιας κοινωνίας ρίχνοντας φως σε ένα δραματουργικό σύμπαν σκοτεινό και νατουραλιστικό. Ένα μήνα μετά τον θάνατο του Μάριου Ποντίκα, η Ομάδα Νάμα ανεβάζει το έργο του «Ο Γάμος» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη μετην καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Χατζηνικολάου. Το έργο παρακολουθεί τη διαδρομή μιας νεαρής κοπέλας που έχει πέσει θύμα βιασμού, τους αλλεπάλληλους «βιασμούς» της από την οικογένεια, την κοινωνία και τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης αλλά και την άρνησή της να παντρευτεί τον βιαστή της.
Παίζουν: Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Κάτσενου, Αθανασία Κουρκάκη, Μέγκυ Σούλι. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Χατζηνικολάου, τα κοστούμια της Μαρίας Αναματερού, οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου, η μουσική και ο ηχητικός σχεδιασμός του Στέλιου Γιαννουλάκη.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 18:15

Το ημερολόγιο ενός τρελού
Τι σημαίνει τρέλα; Μήπως είναι ένας μηχανισμός διαφυγής από μια αβάσταχτη πραγματικότητα; H εργασία, o έρωτας και η ανάγκη για κοινωνική ανέλιξη οδηγούν τον δημόσιο υπάλληλο Αξέντι Ιβάνοβιτς Προπίτσιν σε αδιέξοδα, συγκρούσεις, ματαιώσεις, σε σημείο που συγχέει την πραγματικότητα, παραδίδεται στην ψυχική νόσο και ανακηρύσσει τον εαυτό του βασιλιά. Το κλασικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πασσά επανακάμπτει στην Κεντρική Σκηνή μετά τις παραστάσεις της περασμένης άνοιξης.
Ερμηνεύει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.
Σάββατο στις 18:15, Κυριακή στις 21:15

Το ημερολόγιο ενός τρελού

Τάο
Στο σαλόνι του ξοφλημένου αρχιμαφιόζου Ανδρέα Καραμούτσου, ο γιος του Γιάννης στα όρια της απελπισίας προσπαθεί να πείσει τον πατέρα του να τον βοηθήσει να ανέβει στην ιεραρχία της νύχτας. Οι δυο τους θα συναντήσουν τον Μωυσίδη, τον νέο βασιλιά της νύχτας. Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καφετζόπουλου μας συστήνει η σκηνοθέτις Δανάη Σπηλιώτη. Ήρωες και καταστάσεις αναγνωρίσιμες που φτάνουν στην υπερβολή και φλερτάρουν με το παράλογο.
Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γιώργος Καφετζόπουλος
Από 16 Ιανουαρίου 2023, Δευτέρα & Τρίτη  στις 21:00

Τάο

Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, 210513 8067

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ