Θεατρο - Οπερα

Ο Andrew Lloyd Weber κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού για την τέχνη

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σώσω το θέατρο»

img-2444_1.jpg
Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Andrew Lloyd Weber
Ο Andrew Lloyd Weber παίζει πιάνο στο lockdown

Φωτογραφίες ενώ κάνει το δοκιμαστικό εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό ανήρτησε στα social media o Andrew Lloyd Weber σε μια προσπάθεια σωτηρίας του θεάτρου

Εθελοντικά και με κίνδυνο τις ενδεχόμενες επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν, ο Andrew Lloyd Weber αποφασίζει να βρεθεί στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή. Να καθίσει στην καρέκλα του εργαστηρίου φορώντας ένα μπλουζάκι με το μήνυμα #Support our Stages και να δεχθεί στο σώμα του το υλικό που οι επιστήμονες της Οξφόρδης υποστηρίζουν ότι μπορεί να εξελιχθεί στο εμβόλιο του κορωνοϊού σταματώντας την πανδημία που έχει σαρώσει πολιτισμό, τουρισμό, προσωπική ελευθερία. 

Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Βρετανούς καλλιτέχνες εμπιστεύεται τους Επιστήμονες που μιλούν για ενθαρρυντικά αποτελέσματα του εν λόγω εμβολίου και το κάνει τραβώντας μια φωτογραφία και αναρτώντας την έπειτα στα social media παρέα με τη λεζάντα: «Just completed the Oxford Covid-19 vaccine trial. I’ll do anything to get theatres large and small open again and actors and musicians back to work. - ALW #SaveOurStages NIVA - National Independent Venue Association» («Μόλις έκανα το επικρατέστερο των δοκιμαστικών εμβολίων της Οξφόρδης για τον Covid-19. Θα κάνω τα πάντα για να καταφέρω να ανοίξουν ξανά τα θέατρα μεγάλα και μικρά και οι ηθοποιοί και οι μουσικοί να επιστρέψουν στις δουλειές τους»).

 

Είναι αυτή μια πράξη που πρακτικά μπορεί να πάει το θέατρο ή τις σκηνές γενικότερα ένα βήμα πιο μπροστά; Ειλικρινά δεν έχει κάποια ουσιαστική σημασία και αυτό γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν άνθρωποι και καλλιτέχνες βεληνεκούς του Andrew Lloyd Weber αψηφώντας τον κίνδυνο των επιπλοκών της υγείας τους προβαίνουν σε βήματα όπως αυτό, τότε ο πολιτισμός έχει κάνει σίγουρα ένα βήμα μπροστά. Οι καλλιτέχνες χρειάζονται την στήριξη του κοινού τους πράγματι. Ωστόσο, σε τέτοιες αδιανόητα δύσκολες και τυφλές περιόδες όπως αυτή που διανύουμε, οι καλλιτέχνες έχουν ανάγκη και τους καλλιτέχνες ούτως ώστε να γίνουν όλοι μια γροθιά απέναντι σε μια πανδημία που φαίνεται ότι δεν αστειεύεται καθόλου μαζί τους.  

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Sir Andrew Lloyd Weber κατά τη διάρκεια του lockdown έκανε live streaming από το σαλόνι του κάθε Παρασκευή μιλώντας στους θεατές του, παίζοντας πιάνο, κρατώντας τους έτσι συντροφία και υπενθυμίζοντάς τους ότι η μουσική και ο πολιτισμός είναι και θα είναι έμπρακτα δίπλα τους. 

Μεγάλη φωτιά στο Σέλινο Χανίων -  Εκκενώθηκαν σπίτια

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ