Θεατρο - Οπερα

Δείτε την παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» με την Γκίλιαν Άντερσον στο YouTube

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλλει δωρεάν στο YouTube την παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, με πρωταγωνίστρια την Γκίλιαν Άντερσον.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκίλιαν Άντερσον © Photo by Johan Persson
Η μοναδική Γκίλιαν Άντερσον © Photo by Johan Persson

Η παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, με πρωταγωνίστρια την Γκίλιαν Άντερσον, προβάλλεται δωρεάν στο YouTube από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Δεν θέλω ρεαλισμό. Θέλω μαγεία!

Ενώ ο εύθραυστος κόσμος της Μπλανς θρυμματίζεται, η ίδια στρέφεται στην αδελφή της για παρηγοριά. Η καθοδική της όμως πορεία την φέρνει αντιμέτωπη, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον σκληρό και ανελέητο Στάνλεϊ Κοβάλσκι.

Η μοναδική Γκίλιαν Άντερσον (All About Eve, The X-Files, The Fall, Sex Education) στο ρόλο της Μπλανς, μέσα από τα από την αριστουργηματική παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» («A Streetcar Named Desire») του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Μπένεντικτ Άντριους. Μαζί της στη σκηνή, οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Μπεν Φόστερ (Lone Survivor, Kill Your Darlings) στο ρόλο του Στάνλεϊ και η Βανέσα Κέρμπι (Julie, The Crown, Mission Impossible) στο ρόλο της Στέλλα.

Η μνημειώδης σύγχρονη παραγωγή μαγνητοσκοπήθηκε στη σκηνή του θεάτρου Young Vic το 2014 από το National Theatre Live.

Γκίλιαν Άντερσον © Photo by Johan Persson
Η μοναδική Γκίλιαν Άντερσον © Photo by Johan Persson


Μαζί με την θεατρική παράσταση, σας προτείνουμε να δείτε ξανά την επίσης αριστουργηματική ομώνυμη αριστουργηματική ταινία του Ελία Καζάν από το 1951, με πρωταγωνιστές τους Μάρλον Μπράντο και Βίβιαν Λι. Μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το «Λεωφορείον ο Πόθος» έλαβε 12 υποψηφιότητες και βραβεύτηκε με 4 βραβεία Όσκαρ.

Με τα θέατρα και στη Βρετανία να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, η ενέργεια National Theatre at Home του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας μας φέρνει κοντά σε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις.

Λεωφορείον ο Πόθος © Photo by Johan Persson
Λεωφορείον ο Πόθος © Photo by Johan Persson


Από την Πέμπτη 21 Μαΐου έως και την Πέμπτη 28 Μαΐου, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας δίνει την ευκαιρία σε όλους εμάς να παρακολουθήσουμε δωρεάν στο YouTube την θεατρική παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» του Μπένεντικτ Άντριους. Όλες οι παραστάσεις στις 21:00 ώρα Ελλάδας (19:00 ώρα Αγγλίας).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ