Θεατρο - Οπερα

Ο Καραγκιόζης επιστρέφει στην εποχή του κορωνοϊού

#menoumespiti με τον Καραγκιόζη

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karagkiozis_skype_1.jpg

Η ομάδα της White Fox ετοιμάζει την πρώτη ελληνική ταινία 3D Animation του καραγκιόζη εν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Ο Καραγκιόζης έρχεται σε 3D Animation και μας κρατά παρέα όσο #menoumespiti. Μάλιστα θα τον δούμε σε ένα μοναδικό χορό και τη Λαμπρή!

Μέχρι όμως να επιστρέψουμε στους κινηματογράφους, θα πάρουμε μια γεύση από την καραντίνα του Καραγκιόζη μέσα από τρία σύντομα φιλμάκια που μπορούμε να δούμε στο youtube και τα social media.

Στο πρώτο βίντεο, ο Καραγκιόζης κάνει Skype εν μέσω καραντίνας. Όπως επισημαίνει και ο μεγάλος Καραγκιοζοπαίχτης και από τους βασικούς συντελεστές του Καραγκιόζη σε 3D Animation, Άθως Δανέλλης: «Ο Καραγκιόζης είναι πάντα μέσα στο πνεύμα της εποχής, ζωντανός, επίκαιρος. Και τώρα, σ’ ένα νέο, μαγικό, τρισδιάστατο περιβάλλον, μιλά για το σήμερα, σατιρίζει και συγκινεί χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.»

Το βίντεο έχει ήδη γίνει viral στο facebook όπου το έχουν δει περισσότεροι από εξήντα χιλιάδες άνθρωποι. 

Playground Theory - Circle

Πάντα επίκαιρος, ο Καραγκιόζης θα γιορτάσει με τους φίλους τους και την Λαμπρή σε 3D. Κυριακή του Πάσχα θα βρείτε στο κανάλι του Καραγκιόζη μας στο youtube, το γλέντι της παρέας, τον Μπάρμπα Γιώργο για πρώτη φορά να αποκαλύπτεται στη νέα 3Dμορφή του και να χορεύει. Τα βίντεο μεταφέρουν τον κόσμο του ήρωα από τον μπερντέ στις οθόνες.

Πρόκειται για μία πρόκληση που η δημιουργική ομάδα άρχισε να δουλεύει από το 2018. Από τότε η White Fox δημιούργησε το πρώτο 3DAnimation Studio στην Ελλάδα με υποδομή σε hardware, software, motioncapture στολές για την παραγωγή κάθε είδους τρισδιάστατου περιεχομένου. Κυρίως όμως συνέθεσε μια εξαιρετικά ταλαντούχα δημιουργική ομάδα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έμπνευση για τα σκηνικά και τα κοστούμια του Καραγκιόζη σε 3DAnimation αποτέλεσε η Ήπειρος του 18ου αιώνα, εκεί που πρωτοέφτασε ο Καραγκιόζης στην Ελλάδα.

Τα βασικά μέλη της ομάδας παραγωγής είναι:
Άθως Δανέλλης: Kαραγκιοζοπαίχτης-Ιστορικός
Ερμής Μαλκότσης: Χορογράφος–Χορευτής
Νίκος Πλατύραχος: Μουσικοσυνθέτης
Τάνια Γρηγοριάδου, Αικατερίνη Παπαγεωργίου: Τηλεοπτική Σκηνοθετική Επιμέλεια και Κίνηση
Στάθης Καραμπατέας:  Concept artist -3D Painter
Χρήστος Λιβαδίτης:  3D Environment Designer
Ηρακλής Φίτσιος:  3D Modeling & Technical Director
Γρηγόρης Καραντινάκης: Art Director White Fox S.A. & Artistic Supervisor
Γιώργος Κωστόπουλος: Concept Creator, 3D Art Director & Director για το έργο
Αναστασία Μάνου: Concept Creator & Producer
Ελένη Αλεξανδρή: Υπεύθυνη Διανομής
Κώστα Σαραντόπουλος: Νομικός Σύμβουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ