Θεατρο - Οπερα

Το Φτερωτό Άλογο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 689
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
man0240a.jpg

Το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και μουσική Νίκου Κυπουργού, με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών, για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου έως τις 21 Απριλίου. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη.

man0102a.jpg

 Όπως είπε ο σκηνοθέτης: «Με το Φτερωτό Άλογο θέλουμε να εισαγάγουμε το παιδικό κοινό στο λογοτεχνικό σύμπαν του Καζαντζάκη, με τον γλωσσικό του πλούτο και την ακούραστη πνευματική αναζήτηση μέσα από ένα ταξίδι στη μακρινή Ανατολή. Σαν ένας πλανόδιος θίασος που ταξιδεύει στην έρημο και στήνει ένα παλάτι από ύφασμα για να διανυκτερεύσει κάτω από τ’ άστρα, στην παράσταση υποδεχόμαστε τα παιδιά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο φτιαγμένο από πανί και τα προσκαλούμε να καθίσουν στις μαξιλάρες και στα χαλιά που καλύπτουν το πάτωμα.

man0092a.jpg

Η ζωντανή μουσική με παραδοσιακά όργανα, με συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού, και ο τρόπος που οι ηθοποιοί αφηγούνται την ιστορία, κάνουν τα παιδιά να νιώσουν πως δεν παρακολουθούν απλά μία παράσταση αλλά ότι συμμετέχουν σε αυτήν. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ταχύτητα με την οποία τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον “κώδικα” του παιχνιδιού και παίρνουν μέρος σε αυτό. 

man0208a.jpg

Επίσης βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τον τρόπο με τον οποίο το κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη καταφέρνει να επικοινωνήσει με παιδιά διαφορετικών ηλικιών δίνοντας τροφή για σκέψη σε όλους».

man0064a.jpg

* Χορηγός η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.


Περισσότερες πληροφορίες: 2107282333, megaron.gr και στο City Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ