- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και το όνομα αυτού «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» (εικόνες)
Ο Δήμος Αθηναίων αποκαθιστά και ανανεώνει το θρυλικό κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Και το όνομα αυτού «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».
Το θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας, που για περισσότερα από 70 χρόνια στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή, περνάει στα χέρια του δήμου Αθηναίων και ανοίγει ξανά τις πόρτες του τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων και το έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός».
Το αποκατεστημένο κτίριο παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και η παρθενική συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό φουαγιέ του πρώτου ορόφου, που για πολλές δεκαετίες πρωταγωνιστούσε στην καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας.
«Στόχος μας είναι ο εμβληματικός αυτός χώρος να γίνει ξανά και να παραμείνει ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης προς τους εκπροσώπους του τύπου και σημείωσε «Όσο παρέμενε κλειστός μετά τη μετακόμιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ήταν μία πληγή για την πόλη».
«Αντιληφθήκαμε πρώτοι τη μεγάλη καινοτομία των δικτύων. Ιδρύσαμε το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, που προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, μεγάλοι και μικροί φορείς της πόλης, να μιλήσουν για όσα τους ενώνουν και να κάνουν την πόλη μας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα» δήλωσε ο κ. Καμίνης και αναφέρθηκε στις επιτυχείς διοργανώσεις που ανέλαβε η Αθήνα, όπως η Documenta14 και η Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στόχος του δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων είναι να επαναπροσδιορίσει τη λυρική ταυτότητα του θεάτρου και να αποτελέσει έναν προορισμό με διεθνή προβολή ενώ κάλεσε όλους να επιλέξουν να επισκεφθούν το νέο δημοτικό μουσικό θέατρο περνώντας ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο μέσα από τις καλλιτεχνικές παραγωγές του.
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ένας εμβληματικός χώρος, ιστορικής σημασίας για την πόλη, αποκτά και πάλι πνοή, γίνεται προσιτός σε όλους, γεμίζει με τους ήχους των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης και σημείωσε: «Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε το σύγχρονο πολιτισμό, να υποστηρίξουμε νέους δημιουργούς, να καλλιεργήσουμε συνεργασίες με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά στρέφοντας παράλληλα το βλέμμα μας προς το μέλλον».
«Πρόθεσή μας είναι να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας με υψηλής ποιότητας παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ανοίξουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες, να εξελιχθούμε, να αγκαλιάσουμε νέους καλλιτέχνες και ομάδες» κατέληξε ο κ. Μπιτζάνης.
Ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του «Ολύμπια», παρουσίασε το πρόγραμμα του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου για τη φετινή περίοδο. Η καινούρια μέρα στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας ανατέλλει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, με το «Όνειρο θερινής νυκτός» του Felix Mendelssohn, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Η είσοδος για την παράσταση είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διατίθενται την ίδια μέρα από τις 18.30 στα ταμεία του θεάτρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Λίγες μέρες αργότερα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, κάνει πρεμιέρα η κωμική όπερα «Ορφέας στον Άδη» του Jacques Offenbach –η εμβληματικότερη ίσως της δεύτερης Γαλλικής Αυτοκρατορίας. Με τη πρώτη παραγωγή λυρικού θεάτρου της σεζόν, γιορτάζουμε τόσο την επαναλειτουργία του θεάτρου, όσο και τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Offenbach, πατέρα της γαλλικής οπερέτας.
Το δημοτικό μουσικό θέατρο συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης «Χριστούγεννα στην Αθήνα» φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Λεωφορείον ο Πόθος – 21/6, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος - Future Cargo – 23-28/6, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Τόσαις φοραίς τόσο κοντά να είμαι – 27 & 28/6, Εναλλακτική Σκηνή
Η τελευταία παράσταση της bijoux de kant στην Πολυκλείτου είναι το «Θα σε λέω Μαρία», βασισμένο σε διηγήματα του Γιάννου Παλαβού
Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2027, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Missasolemnis του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του
Ένας άνδρας προσπαθεί να διορθώσει έναν επικήδειο και καταλήγει να ξαναγράψει τη σχέση του με τη ζωή
Μια ξέφρενη Επιθεώρηση 2.0 ξεπηδά κατευθείαν από τη δική μας απίστευτη καθημερινότητα
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Γεωργούλης, Δραγούμη, Τσιμιτσέλης, Γερονικολού, Ελευθερίου, Ζαρίφη, Λάμη, Κλωνάρης και Φραγκαλιώτη
Ο γνωστός ηθοποιός μας μιλά για την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στο θέατρο Αλκμήνη
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ένα φανταστικό ιδεατό σπίτι και τρία διαφορετικά κλειδιά: ένα μπλε, ένα κίτρινο και ένα κόκκινο «ξεκλειδώνουν» τις πόρτες του θεάτρου
Το κύκνειο άσμα του Τσέχωφ ανεβαίνει τον χειμώνα, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου
Μια τολμηρή και σύγχρονη προσέγγιση του έργου στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Για τη συμμετοχή τους σε ποια έργα διακρίθηκαν
Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Ματίνα Νικολάου ζωντανεύουν τη ζωή και τα διαχρονικά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού
Μια παράσταση - ορισμός του D.I.Y.
Μνήμη, σχέσεις και ταυτότητα και η άτυπη τριλογία του Ροντρίγκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.