- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λύκειο Επιδαύρου 2018: Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν
Μετά την άκρως επιτυχημένη πρώτη χρονιά το διεθνές σχολείο επιστρέφει
Το Λύκειο Επιδαύρου – Διεθνές θερινό σχολείο Αρχαίου Δράματος, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη χρονιά λειτουργίας του με 121 σπουδαστές και αποφοίτους Δραματικών Σχολών, Ακαδημιών Θεάτρου και Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών από 11 χώρες του κόσμου, συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους (2-16 Ιουλίου και 18 Ιουλίου - 1 Αυγούστου).
Το Λύκειο Επιδαύρου τείνει να γίνει θεσμός καθώς για δεύτερη χρονιά θα ανοίξει τις πόρτες του στους ενδιαφερόμενους εν δυνάμει καλλιτέχνες. Πρόκειται για ένα διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος, που λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και απευθύνεται σε σπουδαστές/τριες και απόφοιτους Ακαδημιών Θεάτρου, Δραματικών Σχολών και επαγγελματικών Σχολών Χορού και φοιτητές/τριες Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής από όλο τον κόσμο.
Στόχος του είναι η έρευνα του αρχαίου δράματος (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα) σε βιωματικό επίπεδο, η οποία περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις – από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο πειραματικές. Παράλληλα, ο διεθνής χαρακτήρας που έχει το θερινό σχολείο, δίνει την ευκαιρία σε άτομα από όλον τον κόσμο με κοινό τόπο την αγάπη για την υποκριτική να γνωρίσουν και να εμπνευστούν από το αρχαίο ελληνικό θέατρο.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη φετινή διοργάνωση άνοιξαν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Οι κύκλοι μαθημάτων, τα σεμινάρια, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και άλλες δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται σε ειδικά επιλεγμένους χώρους για τους σκοπούς του θεσμού (αρχαία θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους, φυσικά τοπία, σχολεία), σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς διαχείρισης.
Η φετινή θεματική Πολιτεία και Πολίτης θα διαπνέει το πρόγραμμα σπουδών και εκδηλώσεων του Λυκείου, ενώ τα βιωματικά εργαστήριά του θα εστιάσουν στη σπουδαιότητα του χορού στο αρχαίο ελληνικό θέατρο, ως στοιχείο κομβικής σημασίας για την έννοια του πολίτη.
Ο εκπαιδευτικός θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υλοποιείται υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη παράσταση προσβάσιμη σε θεατές με αισθητηριακές αναπηρίες στην ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου
«Κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού και στην ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία», αναφέρει η ανακοίνωση
Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της ΕΛΣ, η σοπράνο και ο τενόρος μιλούν στην ATHENS VOICE
Ο Αριστοφάνης, ο Σεφερλής και οι κωμωδίες που συνεχίζουν να γεμίζουν τα ελληνικά θέατρα
Οι παραγωγές παρουσιάζονται σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Βαλτικής
Το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου
Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας επιστρέφουν με το νέο τους σατιρικό έργο
Η παράσταση έρχεται το φθινόπωρο στην Αθήνα
Η αριστοφανική ηρωίδα με την ιδιοφυή αυθάδεια ζωντανεύει ξανά
Η νέα μεγάλη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια
Μιλήσαμε με τους συντελεστές της παράστασης «Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θέατρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» μας μίλησε για την παράσταση «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες - The Loom» που ανεβάζει στη ΣΤΟΑ Culture του Μεγάρου Αρσάκη
Με Λυδία Κονιόρδου και Ευαγγελία Μουμούρη οι πρώτες παραστάσεις
Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας - Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό
Το έργο είναι βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Θωμά Κοροβίνη
Ο Χρήστος Θεοδωρίδης σκηνοθετεί την πιο παλιά σωζόμενη τραγωδία, τους Πέρσες του Αισχύλου
Η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για τις 20-22 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 ματαιώνεται για λόγους υγείας
Στο πλαίσιο των 20 ετών από τη λειτουργία της Πειραιώς, ο «Έναστρος Ουρανός» προσφέρει στο κοινό μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το πρώτο σωζόμενο έργο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό για τις «Στρακαστρούκες», για την «αγία ελληνική οικογένεια» και την καλοκαιρινή περιοδεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.