Θεατρο - Οπερα

Αντιγόνη, η αληθινή ιστορία

Έρχεται τον Ιούνιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 610
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349402-725031.jpg

Η Αντιγόνη. Την ξέραμε ως ένα μοιραίο πλάσμα που αυτοκτονεί από επιλογή, εκεί στη σπηλιά που την έκλεισε ζωντανή ο Κρέοντας, επειδή τόλμησε να θάψει τον αδελφό της. Κι αν αποφάσιζε να επαναστατήσει σε αυτή τη μοίρα; Να μην αυτοκτονεί ανά τους αιώνες υπηρετώντας τους νόμους των Θεών, αλλά να διάλεγε να ζήσει, να αγαπήσει, να αγαπηθεί και τελικά να ευτυχήσει; 

Αυτή η Αντιγόνη, σε κείμενο της Χρύσας Ξουραφά και σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη, είναι ερωτική, αντισυμβατική, επαναστάτρια, παιδί της νιότης και της ζωής, δεν φοβάται ούτε το μύθο ούτε τις ανατροπές της στιγμής και αυτοσχεδιάζει. Χωρίς να τη νοιάζει πώς θα αντιδρούσαν ο Οιδίποδας και η Ισμήνη, αν θα την προστάτευε ο Αίμονας, αν ο Σοφοκλής θα την άφηνε να ευτυχήσει κι ας χρειαζόταν να καταστρέψει το καλύτερό του έργο. 

Μια τελείως διαφορετική ιστορία της Αντιγόνης που, ποιος ξέρει, μπορεί να είναι και η αληθινή.  

Παίζουν: Β. Αφεντούλης, Μ. Δαμασιώτη, Μ. Καβουκίδη, Αντ. Καραθανασόπουλος, Ν. Μουαίμη, Δ. Σύρρου, Γ. Χουλιάρας, Χρ. Χριστόπουλος. 

Συντελεστές: Σκηνικά - Κοστούμια: Γ. Λυντζέρης. Μουσική επιμέλεια: Β. Πεφάνη, Αντ. Καραθανασόπουλος. Κινησιολογία: Έ. Φ. Μπέικο. Φωτισμοί: Β. Κλωτσοτήρας. Βοηθός σκηνοθέτη: Ντ. Πάγκα. Ηλεκτρική κιθάρα: Αντ. Καραθανασόπουλος. Μετάφραση κειμένου στα Αγγλικά: V. Murray. Φωτογράφος παράστασης: Στρ. Προύσαλης. Δημιουργικό Αφίσας:  Άλκ. Μαυροειδή.


Info: Από τις 8 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, 2103418550, 2103418579. 

Η παράσταση στηρίζει και  διαθέτει δωρεάν εισιτήρια για τις οργανώσεις PRAKSIS, 18 ΑΝΩ-ΨΝΑ και Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων γυναικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ