Θεατρο - Οπερα

Στο κυνήγι των πειρασμών

Ο Γιώργος Κοντοπόδης από την ομάδα «Δημιουργοί» μιλάει στην A.V. για την επιλογή της ομάδας να ανεβάσει μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες του Νιλ Σάιμον.

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2778-21073.jpg

Ο Γιώργος Κοντοπόδης από την ομάδα «Δημιουργοί» μιλάει στην A.V. για την επιλογή της ομάδας να ανεβάσει μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες του Νιλ Σάιμον.

Πώς αισθάνεται ένας άνδρας ανάμεσα σε τρεις γυναίκες; Άρχοντας.

Πώς οδηγήθηκε η ομάδα στον Νιλ Σάιμον; Η ανάγκη του κόσμου να γελάσει είναι επιτακτική. Ο Νιλ Σάιμον είναι ένας συγγραφέας που όταν ένα κείμενό του πέσει στα χέρια σου δεν μπορεί παρά να σε ενθουσιάσει, άρα η απόφαση ήταν μάλλον εύκολη...

Το έργο παρουσιάστηκε το 1969, τότε που η ιδέα της σεξουαλικής επανάστασης βρισκόταν στο επίκεντρο. Σήμερα τι μπορεί να μας πει; Αυτό ήταν και δικό μου ερώτημα, το οποίο μετά από μία εβδομάδα παραστάσεων μπορώ πια να απαντήσω. Η επανάσταση, και δη η σεξουαλική, είναι μέσα στον άνθρωπο, ασχέτως εποχής. Όλοι βρίσκουν κάτι από τον εαυτό τους στους ήρωες του έργου. Άλλωστε, αυτό είναι που ξεχωρίζει και τους σημαντικούς συγγραφείς: η διαχρονικότητα.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το βασικό στοιχείο της παράστασής σας; Σίγουρα το κέφι. Η πείρα είναι πολύ σημαντική για το θέατρο, αλλά θεωρώ πως εξίσου σημαντικά είναι και η διάθεση και το πάθος που έχουν οι νέοι ηθοποιοί. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα υπάρχει στην παράστασή μας και απ’ ό,τι καταλαβαίνω το αντιλαμβάνεται ο κόσμος.

Το είδος της ερωτικής κωμωδίας έχει και αυτό τις απαιτήσεις του... Προσωπικά, το μόνο που έκανα ήταν να αφεθώ στις οδηγίες του σκηνοθέτη και στη ροή του κειμένου. Ο ερωτισμός και η κωμωδία βγαίνουν αβίαστα από τις καταστάσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ