Θεατρο - Οπερα

Sweet Charity στο θέατρο Badminton

Με την Σμαράγδα Καρύδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
122156-273771.jpg

Εκρηκτικό, ξεκαρδιστικό, διαποτισμένο από τη ρομαντική ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, το Sweet Charity αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες της καλοκάγαθης χορεύτριας-taxi girl Charity. («Taxi Girls» ονόμαζαν στην Αμερική τις κοπέλες, τις οποίες προσλάμβαναν οι άνδρες-θαμώνες των κλαμπ για να τους συνοδέψουν σε ένα χορό). Η Charity αναζητά μανιωδώς την αληθινή αγάπη, αλλά σκοντάφτει από τον έναν λάθος εραστή στον άλλο. Τον κεντρικό ρόλο της Charity υποδύεται η Σμαράγδα Καρύδη. «Είναι ο πιο απαιτητικός ρόλος μου μέχρι σήμερα και χαίρομαι που πρωταγωνιστώ σε μια παραγωγή εφάμιλλη του Broadway» δηλώνει η ηθοποιός ενώ χαρακτηρίζει την Charity ως «μια γυναίκα που ψάχνει τον έρωτα αλλά λανθάνει. Ωστόσο, κάθε φορά πάει παρακάτω πιο δυνατή και πιο ώριμη κι αυτό την κάνει αγαπητή. Κάνει αυτό που οι άλλοι φοβούνται: να ανοιχτούν και να τσαλακωθούν».

image

Στον 50μελή θίασο συμπρωταγωνιστούν οι Νίκος Αρβανίτης, Σταύρος Ζαλμάς, Μέμος Μπεγνής, Ντορέττα Παπαδημηρίου, Ιβάν Σβιτάιλο, Νάντια Μπουλέ, Saya και πολλοί άλλοι.

image

Το Sweet Charity ανεβαίνει σε μια λαμπερή παραγωγή του Badminton, αντίστοιχη του Broadway και του West End. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της παράστασης έχει αναλάβει ο Chet Walker, ένας από τους πιο καταξιωμένους Αμερικανούς χορογράφους, μένοντας πιστός στο πνεύμα του Bob Fosse, του οποίου υπήρξε μαθητής και συνεργάτης.

Το Sweet Charity αποτελεί τομή για το μουσικό θέατρο, και θεωρείται ένα μιούζικαλ-γέφυρα ανάμεσα στη χρυσή εποχή των Rodgers και Hammerstein και στη μοντέρνα περίοδο των Lloyd Webber και Sondheim. Αυτή η «ιδανική ισορροπία» οφείλεται στο ταλέντο του Bob Fosse, του ανθρώπου που όρισε το αμερικανικό μιούζικαλ από τα μέσα του '50 ως τον θάνατό του, σε βαθμό που οι συνάδελφοί του τον βάφτισαν «Mr. Musical». Είναι δε το πρώτο έργο στο οποίο ακούστηκε τζαζ μουσική, ενώ στην παραγωγή του θεάτρου Badminton συμμετέχουν περισσότεροι καλλιτέχνες από κάθε άλλη φορά. Η παράσταση αποτελείται από ένα 50μελή θίασο ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών ενώ τους συνοδεύει και μια 16μελής μπάντα.

Πάρτε μια γεύση από «Sweet Charity» στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

INFO: Τετ. & Κυρ. 19.30, Πέμ. & Παρ. 20.30, Σάβ. 17.00 & 21.00. Θέατρο Badminton. Από 16/3.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: €38 (A ΖΩΝΗ), 30 (Β ΖΩΝΗ), 24 (Γ ΖΩΝΗ), 18 (Δ ΖΩΝΗ), 12 (Ε ΖΩΝΗ), 10 (Φοιτητικό, κάρτα ανεργίας).

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 2108840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, PUBLIC, SEVEN SPOTS, IANOS, MEDIAMARKT & RELOAD STORES

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ