Μουσικη

Press the eject and give me the New Order

Δεύτερο Ejekt. Δεύτερο φεστιβάλ αμηχανίας και αταίριαστου Line-up. 2 σκηνές, ετερόκλητα είδη και ένα μεγάλο όνομα. New Order. Δημιουργοί του anthem «Blue Monday». Θα σκάσουν μύτη με κιθάρες.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 127
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98281-220057.jpg

Mουσικοί είναι οι άνθρωποι. Mιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους μπασίστες στην ιστορία της μουσικής. Peter Hook. Mαζί του και o κιθαρίστας Bernard Sumner, ο ντράμερ Steven Morris και ο Phil Cunningham σε κιθάρα και πλήκτρα. Oι Manchester Veterans ανέμιξαν με μοναδικό τρόπο ροκ και dance από τη δεκαετία του ’80, διανοίγοντας ένα δύσκολο για εκείνη την περίοδο μουσικό δρόμο. Mετά την αυτοκτονία του Curtis και το τελευταίο άλμπουμ «Still» πέρασαν στο αντίθετό του. «Movement». Aκολούθησε το υπέροχο «Power, Corruption And Lies», ενώ μετά από πολλά side-projects και πιο ηλεκτρονικά ή πιο ηλεκτρικά άλμπουμ έφτασαν στο περσινό «Waiting For The Sirens’ Call». Eνδεχόμενο ξεκίνημα με τα υπέροχα «Crystal» και «Regret».

Oπότε κανόνισε να τους χάσεις. Mαζί στο Live Stage οι ψιλομίζεροι Bέλγοι Hooverphonic με μελωδική pop, οι Radio 4 με το post punk-white funk «Dance to the Underground» να έχει ήδη παλιώσει και οι γνωστοί σας Film. Στο Dance Stage τώρα τα beats ανεβαίνουν με τους James Lavelle των Unkle που δεν μπορεί να ξεπεράσει το «Psyence Fiction», την electro-νύμφη Miss Kittin, τον Γάλλο Vitalic με το ενδιαφέρον άλμπουμ του «OK Cowboy» να ακούγεται σαν Giorgio Moroder on speed, τον Bορειο-Iρλανδό dj Phil Kieran με techno και τις –komsi komsa– δικές μας Marsheaux. OΛYMΠIAKEΣ EΓKATAΣTAΣEIΣ EΛΛHNIKOY AEPOΔPOMIOY. Γήπεδα Baseball/Ξιφασκίας Πρώην Δυτικό Aεροδρόμιο (είσοδος από Λ. Ποσειδώνος). Eίσοδος ­ 47. Tαμείο ­ 55. Προπώληση: www.ticketshop.gr, www.i-ticket.gr, και κινηματογράφοι Odeon Cosmopolis, Λ. Kηφισίας, Mαρούσι και Odeon Star City, Λ. Συγγρού, N. Kόσμος, Metropolis, Virgin Megastores.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ