Μουσικη

Ο Λευτέρης Πλιάτσικας των Όναρ κόντρα στον καιρό

Δύο εμφανίσεις με εκλεκτούς guests στο Σταυρό του Νότου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96317-193213.jpg

Οι ΟΝΑΡ μετά τις χειμερινές τους εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους στο Club του Σταυρού τις Πέμπτες 7 & 14 Μαΐου. Σε αυτές τις δυο παραστάσεις θα παρουσιάσουν το νέο τους τραγούδι «Κόντρα στο καιρό» αλλά και το «Δεν ξέρω τίποτα για μένα» καθώς και παλιά τραγούδια όπως τα «Αν μ’ αγαπάς», «Χάρτινα φανάρια», «Δεν χρωστάω σε κανέναν», «Με τρομάζεις», «Γαλάζιες ερωμένες», «Ποτέ δεν σε πίστεψα», «Πέτα με ψηλά» με σκοπό να τα ηχογραφήσουν και να τα ξαναδούν με μία καινούργια ματιά. Θα συμμετέχουν σε αυτά φίλοι καλλιτέχνες, που με το δικό τους μοναδικό τρόπο θα τα ταξιδέψουν σε διαφορετικά μονοπάτια. Μαζί με διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Λίγο πριν τις εμφανίσεις τους ο Λευτέρης Πλιάτσικας, ιδρυτικό μέλος των Όναρ μιλάει για τη νέα πορεία του γκρουπ.

Με τη νέα μορφή του συγκροτήματος έχει αλλάξει καθόλου ο τρόπος που εμπνέεσαι και που γράφεις τραγούδια;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γραφείς τραγούδια αλλά η έμπνευση έρχεται μόνο μαζεύοντας εικόνες από τα πάντα γύρω σου, για να έρθει η στιγμή του κλειστού δωματίου και της απόλυτης μοναξιάς και ίσως να γίνουν τραγούδι.

Πώς είναι να είσαι πλέον ο βασικός και μοναδικός ερμηνευτής των κομματιών;

Έχει ενδιαφέρον και για αυτό δεν λέω όχι στις αλλαγές όταν αυτές μου αρέσουν.

Πόσο σημαντικές είναι οι συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες τόσο στα live όσο και στα τραγούδια;

Πολύ σημαντικές για μας. Είναι απίστευτο το συναίσθημα όταν ακούς ανθρώπους που αγαπάς να τραγουδανε και να συμμετέχεις και εσύ, να είσαι εκεί κοντά και να παίρνεις αυτές τις όμορφες στιγμές για να θυμάσαι. Αυτό θα το ζήσουμε στο Σταυρό του Νότου που εκτός από την παρουσίαση του νέου μας τραγουδιού («Κόντρα στο καιρό») στις 7 και 14 Μαΐου θα είναι κοντά μας φίλοι αγαπημένοι και θα τραγουδήσουμε μαζί πολλά και ενδιαφέροντα. Στις 7/5 θα συμμετέχουν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Ζιώγαλας, Νίκη Οικονόμου και στις 14/5 οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Παυλίνα Βουλγαράκη και τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Εκτός συγκροτήματος, διδάσκεις και μουσική σε ωδείο. Πώς βλέπεις τα νέα παιδιά να αντιμετωπίζουν τη μουσική;

Έχουμε μία μουσική σχολή που λέγεται Μέλυδρο στη Μεταμόρφωση. Μου αρέσει πολύ να βλέπω την πρόοδο των παιδιών στη μουσική – να μαθαίνουν και να προσπαθούν να την κατακτήσουν. Είναι πολύ δημιουργικό και ελπιδοφόρο αυτό.

Τι θα ήθελες να αλλάξεις με τη μουσική σου;

Θα ήθελα να αλλάξω τον κόσμο, όπως λέω και σε ένα τραγούδι, όμως αυτό είναι ουτοπία. Δεν πειράζει αλλάζω εγώ και αυτό μου φτάνει. Όπως λένε, η αλλαγή έρχεται μέσα από την ατομική επανάσταση.

Πες μου 5 καλλιτέχνες που σε καθόρισαν και σε εμπνέουν ακόμα και σήμερα.

Στα εφηβικά χρόνια άκουγα Παύλο Σιδηρόπουλο, Πάνο και Χάρη Κατσιμίχα, Σαββόπουλο, Παπάζογλου  και ξένα πολλά, U2, Pink Floyd, Bob Dylan, REM, είπα πιο πολλά άλλα δεν πειράζει.


Σταυρός του Νότου Club

Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, 2109226975

Έναρξη: 22:00

Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Special Guests:

Πέμπτη 7/5

Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Ζιώγαλας, Νίκη Οικονόμου

Πέμπτη 14/5

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Παυλίνα Βουλγαράκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ