Μουσικη

Γιορτή της μουσικής

Είναι τελικά η 21η Ιουνίου η μέρα εορτασμού της μουσικής ή μήπως είναι κάτι παραπάνω για όλη την Ευρώπη;

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 525
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96241-215609.jpg

Είναι τελικά η 21η Ιουνίου η μέρα εορτασμού της μουσικής ή μήπως είναι κάτι παραπάνω για όλη την Ευρώπη; Ανεξαρτήτως συνόρων, χρώματος, οικονομικής κατάστασης και μουσικής προτίμησης, τη συγκεκριμένη μέρα, σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα στην Ευρώπη, όλοι συνυπάρχουμε ταυτόχρονα υπό τη σκέπη μιας κοινής ιδέας που μας ενώνει πολιτισμικά. Ο Γιώργος Περό θα κατευθύνει για άλλη μια χρονιά τις μουσικές δράσεις όλης της χώρας, ενώ μαζί με την ATHENS VOICE θα ετοιμαστεί κάτι ξεχωριστό για να γιορτάσουμε τη φετινή γιορτή που συμπίπτει με τα 30 χρόνια του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που ξεκίνησε από την Αθήνα το 1985, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.

Η ιδέα και το όραμα της Μελίνας γεννήθηκαν από μια ουσιαστική ανάγκη που έπειτα από 30 χρόνια παραμένει τόσο επίκαιρη: «Η Ευρώπη χρειάζεται ψυχή» και «Μόνο ο πολιτισμός μπορεί να τη προσφέρει» (Μέλινα Μερκούρη, δήλωση του 1983 ως υπουργός Πολιτισμού).

Η 21η Ιουνίου αναμένεται γεμάτη μελωδίες, συναισθήματα, ήχους παραδοσιακούς και σύγχρονους, για να φέρει στο προσκήνιο τον τεράστιο πολιτιστικό μας πλούτο, σε κάθε γωνιά, σε κάθε πλατεία, πάρκο και πεζόδρομο, από την Ιτέα, τις Σέρρες, την Κεφαλονιά, τα Χανιά, τα Κύθηρα, έως τις μεγαλουπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ή ακόμη και τη μοναδική Δονούσα των 130 κατοίκων. Stay tuned.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ