- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα «Τραγούδια της Σωτηρίας» με τη Χριστίνα Μαξούρη
Μια νέα κυκλοφορία από την εταιρεία «Μικρός Ήρως»
Τα «Τραγούδια της Σωτηρίας» με τη Χριστίνα Μαξούρη: Η ερμηνεύτρια μεταφέρει τη μαγεία της Σωτηρίας Μπέλλου στο σήμερα
Ο Μικρός Ήρωας με χαρά κυκλοφορεί «Τα τραγούδια της Σωτηρίας». Τα τραγούδια αυτά ακούστηκαν στην επιτυχημένη παράσταση, αφιερωμένη στην «Αρχόντισσα του ρεμπέτικου», που ξεχώρισε και έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν. Τα τραγούδια καταγράφηκαν με τον κλασικό τρόπο όπως ηχογραφούσαν οι παλιοί ρεμπέτες, όλοι μαζί μπροστά στα μικρόφωνα. Χωρίς μετρονόμους και playback. Η ανάσα της τραγουδίστριας ήταν ο σφυγμός των τραγουδιών. Αυτή η ηχογράφηση κυκλοφορεί σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες από Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025.
Τα «Tραγούδια της Σωτηρίας» ξεπερνούν τα όρια της σκηνής και του πάλκου και γίνονται ήχος ζωντανός. Μέσα σε μία ατμόσφαιρα σχεδόν κατανυκτική, η Χριστίνα Μαξούρη, ηθοποιός και ερμηνεύτρια η ίδια, μας μυεί στον κόσμο της Σωτηρίας με την χαρακτηριστική, δωρική φωνή της. Ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια που σφράγισε η Σωτηρία Μπέλλου και ανάμεσα σε αυτά μας αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της πιο γενναίας, τολμηρής και αξεπέραστης ερμηνεύτριας. Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Δημητρίου και του Μούτση, μπλέκονται με μαρτυρίες από τη ζωή της Μπέλλου, μέσα από λόγια της ίδιας.
Η Χριστίνα Μαξούρη, μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αξιοσημείωτες φωνές της νεότερης γενιάς, δίνει νέα πνοή στα τραγούδια της Σωτηρίας στο σήμερα. Συχνά έχει αναφερθεί πως η φωνή της Μαξούρη, το μέταλλό της, αλλά και ο τρόπος που «πατάει» τις λέξεις έχουν κάτι από τη Μπέλλου. Παρ’ όλα αυτά, ερμηνεύει τα τραγούδια με τον δικό της τρόπο, καθώς όπως λέει η ίδια, «σε αυτά τα τραγούδια ξαναβρίσκει η ψυχή της το κέντρο της».
Αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε η Μπέλλου και χαράχτηκαν στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, όπως το «Δε λες κουβέντα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Είπα να σβήσω τα παλιά», και πολλά ακόμα, ζωντανεύουν ξανά στην ηχογράφηση, με λιτό αλλά και ουσιαστικό τρόπο. Φωτίζεται ένα ξύλινο πάλκο, ερμηνεύει μία γυναικεία φωνή, η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί: ο Δημήτρης Κουφογιώργος (μπουζούκι), ο Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι, τραγούδι), ο Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα, τραγούδι) και ο Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν).
Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη
Επιμέλεια έκδοσης: Άγγελος Σφακιανάκης
Ηχογράφηση Mastering: Γιάννης Παξεβάνης
Studio ηχογράφησης: DNA
Artwork: Πάνος Κωνσταντόπουλος
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Μαυρομάτης, Μαρίλη Ζάρκου
https://www.christinamaxouri.com
https://mikrosheros.com
YouTube: @mikrosheros, #ChristinaMaxouri
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων του
Την ανέβασαν στα επίσημα social media
Μαγική βραδιά στον Λόφο της Σάνης - Ρόμπερτ Πλαντ και Saving Grace ένωσαν το παρελθόν με το παρόν της παγκόσμιας ροκ σκηνής
...και δεν έχει καμία σχέση με τον ακτιβισμό και τη ζωής της διάσημης αδελφής της
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.