- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο Ντέιβιντ Μπερν μιλά για τη νευροδιαφορετικότητα: «Δεν το θεώρησα ποτέ αναπηρία»
Ο θρυλικός frontman των Talking Heads μιλά ανοιχτά για τον αυτισμό και τον ρόλο της μουσικής στη ζωή του
Ντέιβιντ Μπερν: Ο frontman των Talking Heads αποκάλυψε πότε συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και πώς τον βοήθησε η μουσική
Ο Ντέιβιντ Μπερν, τραγουδιστής και frontman του θρυλικού συγκροτήματος Talking Heads, μίλησε ανοιχτά για τη νευροδιαφορετικότητά του, τονίζοντας ότι ποτέ δεν τη θεωρούσε «αναπηρία».
Σε συνέντευξή του στο The Louis Theroux Podcast, ο 72χρονος Ντέιβιντ Μπερν αποκάλυψε ότι συνειδητοποίησε πως μπορεί να βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού τη δεκαετία του 1990, όταν άρχισε να διαβάζει σχετικά άρθρα. «Ποτέ δεν το είδα ως αναπηρία», είπε. «Απλώς αναγνωρίζω ότι υπάρχει ένα κομμάτι μου που λειτουργεί διαφορετικά».
Ο Μπερν εξήγησε πως βιώνει μια ήπια μορφή αυτισμού, η οποία τον κάνει να είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένος σε ιδέες, αλλά μερικές φορές να δυσκολεύεται στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. «Έχω βρεθεί σε καταστάσεις όπου κάποιος μου είπε "μα σου είπα όχι", κι εγώ θυμόμουν τη συζήτηση και η λέξη "όχι" δεν ειπώθηκε ποτέ. Εκείνος όμως περίμενε να καταλάβω το "όχι" από τον τόνο ή τις εκφράσεις του προσώπου του. Δεν είναι ότι αγνοώ τους άλλους, απλώς δεν το αντιλαμβάνομαι πάντα».
Παρόλα αυτά, όπως λέει, «είμαι πολύ καλύτερος τώρα απ’ ό,τι παλιά. Πιο άνετος με τους ανθρώπους και πιο ανοιχτός».
Ο Μπερν τόνισε ότι η μουσική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του και στη βελτίωση των κοινωνικών του δεξιοτήτων. «Όταν συνεργάζεσαι με άλλους μουσικούς ή παίζεις στη σκηνή, αυτό γίνεται μια εκστατική, υπερβατική, κοινωνική εμπειρία», σημείωσε.
Τα ειλικρινή λόγια του έρχονται λίγο μετά τις δηλώσεις του ηθοποιού Άντονι Χόπκινς, ο οποίος είχε αναφερθεί με σκεπτικισμό στην έννοια των διαγνώσεων αυτισμού, λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι είναι «πραγματική ταμπέλα».
Ο Ντέιβιντ Μπερν εμφανίζεται στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο πλαίσιο του Release Athens x SNF Nostos 2026 την Κυριακή 21 Ιουνίου.
(Με πληροφορίες Far Out)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σεζόν 2026- 2027 ξεκίνησε δυναμικά
Δεκατέσσερις φωνές δίνουν ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου στο Telekom Center Athens για μια μεγάλη συναυλία με ξεχωριστό σκοπό και μιλούν για όσα τους ενώνουν
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.