Μουσικη

Χαΐνηδες και φίλοι πέρα από τα σύνορα

Κερδίστε προσκλήσεις για το Σταυρό Του Νότου

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90766-182961.JPG

Κείμενο:Μαρία Μανωλέλη

Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης

Ένα κρύο απόγευμα βρεθήκαμε στο σπίτι του Τάκη Κανέλλου στο οποίο φιλοξενούνταν οι πρόβες για τη μουσική παράσταση «Πέρα από τα σύνορα».

Μία κορυφαία σύμπραξη μουσικών στο Σταυρό Του Νότου για τέσσερις Παρασκευές με έναρξη την 13η Μαρτίου. Τάκης Κανέλλος, Κλέων Αντωνίου, Γιώργος Παλαμιώτης και Χαΐνηδες, όλοι μαζί μια ομάδα! Ένα μουσικό σύνολο με ροκ και τζαζ αυτοσχεδιασμούς που τα ντραμς και οι κιθάρες μπλέκονται με κρητική λύρα και λαούτο σε ένα αποτέλεσμα καθηλωτικό. Ο Δημήτρης Αποστολάκης προλογίζει τα περισσότερα τραγούδια και εξηγεί τις αλήθειες και τα πανανθρώπινα μηνύματα των στίχων προετοιμάζοντας το κοινό να μπει στο κλίμα και στην ποίηση του Λόρκα, του Ρίλκε, στις αλήθειες του Πούσκιν που μιλάνε μέσα από τα τραγούδια της συγκεκριμένης δουλειάς. Η αρτιότητα των μουσικών με τα βαθύτερα νοήματα των στίχων καταφέρνουν να οδηγήσουν τη σκέψη παραπέρα.

Μην το χάσετε. Πρόκειται για μια γιορτή του πνεύματος και της μουσικής.

Αλληλεπιδρούν οι: Κλέων Αντωνίου/ Δημήτρης Αποστολάκης/ Δημήτρης Ζαχαριουδάκης/ Τάκης Κανέλλος/ Μαρία Κώτη/ Μιχάλης Νικόπουλος/ Λευτέρης Μαντζιούκας/ Γιώργος Παλαμιώτης


Κερδίστε διπλές προσκλήσεις

Ο Δημήτρης Αποστολάκης, γνωστό πειραχτήρι και πρώτος στις σκανταλιές, μας έδωσε τρία αστεία αινίγματα. Οι πρώτες τέσσερις σωστές απαντήσεις στα σχόλια της στήλης θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για τις Παρασκευές 20 και 27/3.

1)Σ’ άσπαρτο χωράφι πας

 και στη μέση ο παπάς

 λειτουργεί χωρίς καμπάνα

 και του βρίζουνε τη μάνα

2)Μέσα στο δεξί μου χέρι

  έχω άσπρο περιστέρι

  το λερώνω και το βάφω

  και το ρίχνω μες στον τάφο

3)Από πίσω μου τη βγάνω

  και του φίλου μου τη δίνω

Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω e-mail.

image

image

image

image

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.