- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι fans των Oasis έχασαν εκατομμύρια στην προσπάθειά τους να αγοράσουν εισιτήρια online
9 στους 10 εξαπατήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Meta, κυρίως στο Facebook
Οι απάτες που στοχοθετούσαν απογοητευμένους θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσω ψεύτικων διαφημίσεων
Οι θαυμαστές των Oasis έχουν χάσει συνολικά περισσότερα από δύο εκατομμύρια στερλίνες από απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο Facebook, πιστεύοντας ότι αγόραζαν εισιτήρια για τις συναυλίες επανένωσης του βρετανικού συγκροτήματος, σύμφωνα με την Lloyds Bank.
«Η τράπεζα εκτιμά ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν πιθανόν τουλάχιστον 5.000 θύματα από τότε που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τους Oasis και ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια στερλίνες (2,3 εκατομμύρια ευρώ) χάθηκαν εξαιτίας απατεώνων», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της.
Οι αδελφοί Γκάλαχερ ανακοίνωσαν στα τέλη Αυγούστου την επανένωση των Oasis --του εμβληματικού αυτού συγκροτήματος της Britpop-- για μια σειρά συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό στους θαυμαστές τους 15 χρόνια μετά τη διάλυσή του.
Αλλά η χαοτική πώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες στο Κάρντιφ, το Μάντσεστερ, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο --με όλα τα εισιτήρια να εξαντλούνται την ίδια μέρα-- προκάλεσε οργή και απογοήτευση στους επίδοξους αγοραστές: οι κορεσμένες πλατφόρμες διάθεσης των εισιτηρίων «έπεφταν», ενώ η δυναμική τιμολόγηση την τελευταία στιγμή εκτόξευσε τις τιμές τους.
Οι απάτες που στοχοθετούσαν απογοητευμένους θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάστηκαν στη συνέχεια, μέσω ψεύτικων διαφημίσεων, προσφέροντας μερικές φορές εισιτήρια σε μειωμένες τιμές, σύμφωνα με την τράπεζα.
Η Lloyds έχει καταγράψει περίπου 1.000 θύματα μεταξύ των πελατών της, οι οποίοι έχουν χάσει κατά μέσο όρο 436 στερλίνες. Ένας από αυτούς εξαπατήθηκε χάνοντας 1.700 στερλίνες.
Εννέα στους δέκα ανθρώπους που έπεσαν θύματα απάτης εξαπατήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Meta, κυρίως στο Facebook.
Σε ένα άλλο μέτωπο, η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η CMA, άνοιξε έρευνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για τον μεταπωλητή εισιτηρίων Ticketmaster, για να εξετάσει εάν «δόθηκαν στους αγοραστές σαφείς πληροφορίες» και εάν «δέχθηκαν πίεση να αγοράσουν εισιτήρια σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Σύμφωνα με την CMA, η Ticketmaster πούλησε περισσότερα από 900.000 εισιτήρια για τους Oasis.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων του
Την ανέβασαν στα επίσημα social media
Μαγική βραδιά στον Λόφο της Σάνης - Ρόμπερτ Πλαντ και Saving Grace ένωσαν το παρελθόν με το παρόν της παγκόσμιας ροκ σκηνής
...και δεν έχει καμία σχέση με τον ακτιβισμό και τη ζωής της διάσημης αδελφής της
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Ο μυθικός frontman και μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE πριν τη headline εμφάνισή τους στο Sani Festival
Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή «ένα πραγματικό πανεπιστήμιο»
Ένα «ιδανικό» setlist του Κέιβ για την επόμενη φορά
Το σπουδαίο metal ραντεβού από το οποίο δεν έλειψε κανείς
Ένα ερωτικό και καλοκαιρινό τραγούδι σε στίχους και μουσική του Παναγιώτη Ζαβίτσα
Η σύνθεση του Τζιμ Στάινμαν και η μοναδική ερμηνεία της Μπόνι Τάιλερ δημιούργησαν μία από τις πιο εμβληματικές μπαλάντες
Από την «Άπονη ζωή» και την «Οδό Αριστοτέλους» μέχρι το σπίτι κάτω από την Ακρόπολη, μια συνέντευξη με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο γίνεται προσωπική μαρτυρία, γέλιο, συγκίνηση και μικρό θαύμα
Το νέο επιχειρηματικό βήμα του Γιώργου Αρσενάκου και του Διονύση Παναγιωτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.