Μουσικη

Διπλά πλατινένιο το «ZARI» της Μαρίνας Σάττι μέσα σε ένα μήνα

Το τραγούδι έγινε διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις στην Ελλάδα

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διπλά πλατινένιο το «ZARI» της Μαρίνας Σάττι

«ZARI»: Το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι για τη Eurovision 2024 έγινε διπλά πλατινένιο έναν μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία του

Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 τον Μάιο, στο Μάλμε της Σουηδίας, με το τραγούδι «ZARI». Ένα τραγούδι που συνδυάζει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία και από την ημέρα που κυκλοφόρησε - Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 - αποτελεί ένα από τα αγαπημένα θέματα συζητήσεων τόσο των φαν όσο και των μη της Eurovision. 

To «ZARI» έγινε διπλά πλατινένιο 

Marina Satti - ZARI (Official Music Video)

Το «ZARI» πρωταγωνιστεί σε ψηφιακές και streaming πλατφόρμες, αγγίζοντας περίπου τα 7.000.000 streams στο Spotify. Κάπως έτσι γίνεται διπλά πλατινένιο μέσα σε έναν μόλις μήνα από την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του. Την ίδια στιγμή, οι προβολές του official video ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 11 εκατομμύρια – αριθμός ρεκόρ για ελληνική συμμετοχή στην ιστορία του θεσμού. Με τους στίχους του να μιλούν για την αγάπη αλλά και τα ρίσκα που πρέπει να παίρνουμε κάποιες φορές σαν μια «ζαριά» που δεν ξέρουμε τι θα φέρει, το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι έχει λατρευτεί εντός αλλά και εκτός Ελλάδος. Ήδη από τον Μάρτιο του 2024 η πλατφόρμα του TikTok και YouTube γέμισε με βίντεο χρηστών από κάθε μέρος της Ευρώπης, σχολιάζοντας το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής και χαρακτηρίζοντας το ως φαβορί.

Παρόλο που όταν πρωτοακούσαμε το τραγούδι, αρκετοί δεν είχαμε ενθουσιαστεί, τώρα είναι η μουσική που ακούγεται σε κάθε μαγαζί, συνοδεύοντας τον καφέ μας αλλά και τις βραδινές εξόδους. Το «τα τα τα τα» των αντιδράσεων και των ασταμάτητων σχολίων φαίνεται πως ήρθε για να μείνει, μια και βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των προγνωστικών. Περιμένουμε να δούμε την σκηνική παρουσία της Μαρίνας Σάττι στις 9 Μαΐου 2024, στον δεύτερο ημιτελικό του 68ου Μουσικού Διαγωνισμού, εμφανιζόμενη στην 3η θέση. 

Τη μουσική «ZARI» υπογράφουν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Zac Wiesel.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ