- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουσική: 3 συναυλίες για τις 28/3-34
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ελένη Πέτα στο Μέγαρο, ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο
Μουσική: συναυλίες για την εβδομάδα 28 Μαρτίου-3 Απριλίου
Έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής και το Κύτταρο
Εδώ είναι το ταξίδι
Μπορείς να σκεφτείς αγαπημένα κομμάτια του Νίκου Πορτοκάλογλου ‒που συνδυάζουν στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒ αποδοσμένα με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας; Αυτή η μουσική συνάντηση που ξεκίνησε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έρχεται και στην Αθήνα. Στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη ο γνωστός τραγουδοποιός συμπράττει με τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, την Underground Youth Orchestra, την ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, τον Βύρωνα Τσουράπη και τον Γιώργο Περρή.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 29 Μαρτίου στις 21:00
Με τον Φοίβο στο Κύτταρο
Από την «Παρέλαση», τα «Χάλια», τον «Καθρέφτη» και το «Έξω» μέχρι τον «Αόρατο άνθρωπο», την «Καλλιθέα» και το «ΑΝΙΜΕ» ο Φοίβος Δεληβοριάς ανθολογεί τα προσωπικά του άλμπουμ επανενορχηστρώνοντάς τα. Αν δεν βρήκατε εισιτήριο για τις προηγούμενες μουσικοποιητικές του αφηγήσεις, νέες ημερομηνίες μπήκαν στο καλαντάρι για να τον ακολουθήσετε σ’ αυτό τον «αγώνα κατς με το χρόνο, με τους φίλους και τους έρωτες, με τις εξουσίες και τις ανασφάλειες, με τους δασκάλους και τη φαμίλια, με το στρατό και την τηλεόραση, με τα hits και τις αποτυχίες».
Κύτταρο, τα Σάββατα 30 Μαρτίου, 6 & 13 Απριλίου
Η «Metamorfosis» της Ελένης Πέτα
Ανοίγει τη μουσική της βιβλιοθήκη σε μελωδίες και στίχους από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο για να τους προσεγγίσει παρέα με δυο κιθάρες. Αυτή την Τετάρτη το βράδυ, η Ελένη Πέτα, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της γενιάς της, θα ερμηνεύσει τραγούδια γεμάτα έρωτα και πάθος (όπως τα Λόγια της Σιωπής, Φιλί στα Πέλαγα, Una Noche Mas, Συ μου Xάραξες Πορεία, Un Ano De Amor κ.ά.), με τη μουσική συνοδεία του Γιώργου Λιμάκη και του Κωνσταντίνου Μητρόπουλου.
Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο, 3 Απριλίου στις 20:30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.