Μουσικη

Μουσική: 3 συναυλίες για τις 28/3-34

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ελένη Πέτα στο Μέγαρο, ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 910
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελένη Πέτα, Γιώργος Λιμάκης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος
Ελένη Πέτα, Γιώργος Λιμάκης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

Μουσική: συναυλίες για την εβδομάδα 28 Μαρτίου-3 Απριλίου

Έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής και το Κύτταρο

Εδώ είναι το ταξίδι
Μπορείς να σκεφτείς αγαπημένα κομμάτια του Νίκου Πορτοκάλογλου ‒που συνδυάζουν στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒ αποδοσμένα με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας; Αυτή η μουσική συνάντηση που ξεκίνησε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έρχεται και στην Αθήνα. Στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη ο γνωστός τραγουδοποιός συμπράττει με τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, την Underground Youth Orchestra, την ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, τον Βύρωνα Τσουράπη και τον Γιώργο Περρή.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 29 Μαρτίου στις 21:00

Με τον Φοίβο στο Κύτταρο
Από την «Παρέλαση», τα «Χάλια», τον «Καθρέφτη» και το «Έξω» μέχρι τον «Αόρατο άνθρωπο», την «Καλλιθέα» και το «ΑΝΙΜΕ» ο Φοίβος Δεληβοριάς ανθολογεί τα προσωπικά του άλμπουμ επανενορχηστρώνοντάς τα. Αν δεν βρήκατε εισιτήριο για τις προηγούμενες μουσικοποιητικές του αφηγήσεις, νέες ημερομηνίες μπήκαν στο καλαντάρι για να τον ακολουθήσετε σ’ αυτό τον «αγώνα κατς με το χρόνο, με τους φίλους και τους έρωτες, με τις εξουσίες και τις ανασφάλειες, με τους δασκάλους και τη φαμίλια, με το στρατό και την τηλεόραση, με τα hits και τις αποτυχίες».
Κύτταρο, τα Σάββατα 30 Μαρτίου, 6 & 13 Απριλίου

Η «Metamorfosis» της Ελένης Πέτα
Ανοίγει τη μουσική της βιβλιοθήκη σε μελωδίες και στίχους από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο για να τους προσεγγίσει παρέα με δυο κιθάρες. Αυτή την Τετάρτη το βράδυ, η Ελένη Πέτα, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της γενιάς της, θα ερμηνεύσει τραγούδια γεμάτα έρωτα και πάθος (όπως τα Λόγια της Σιωπής, Φιλί στα Πέλαγα, Una Noche Mas, Συ μου Xάραξες Πορεία, Un Ano De Amor κ.ά.), με τη μουσική συνοδεία του Γιώργου Λιμάκη και του Κωνσταντίνου Μητρόπουλου.
Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο, 3 Απριλίου στις 20:30

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ