Μουσικη

Δέκα λόγοι για να μη χάσεις τους Megadeth και τους Blind Guardian στο Release Athens 2024

Μια βραδιά - όνειρο για κάθε metalhead

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Release Athens 2024: Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.
Megadeth

Release Athens 2024: Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

Ακόμα και δεν είσαι θιασώτης του σκληρού ήχου, είναι δύσκολο να μην έχεις ακούσει κάποια από τα τραγούδια τους, πόσο μάλλον να μην έχεις συναντήσει τα ονόματα των Megadeth και Blind Guardian, δύο θρυλικά συγκροτήματα που περιλαμβάνονται με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας του heavy metal.

Από τη μια, οι Megadeth του Dave Mustaine, δημιουργήθηκαν μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του τελευταίου από τους Metallica, αφού πρώτα πρόλαβε να αφήσει φαρδιά-πλατιά τη συνθετική σφραγίδα του στους δύο πρώτους δίσκους των αξεπέραστων Αμερικανών. Οι Blind Guardian από την άλλη, θεωρούνται δικαίως ένα από τα πιο πρωτοποριακά και πιο επιδραστικά συγκροτήματα του power metal, με παρακαταθήκη μερικούς από τους πιο σημαντικούς δίσκους του είδους.

Αυτό το καλοκαίρι, τα δύο metal μεγαθήρια μαζί με τους εξίσου σημαντικούς Grand Magus, θα εμφανιστούν στο Release Athens 2024, σε μια βραδιά - όνειρο για κάθε metalhead αφού από τα ηχεία της Πλατείας Νερού θα ακουστούν μερικά από τα πιο καθοριστικά τραγούδια που έβγαλε ποτέ το συγκεκριμένο μουσικό είδος.

Αν και το lineup μιλάει από μόνο του, ακολουθούν δέκα λόγοι για να φροντίσεις την Παρασκευή 14 Ιουνίου να βρίσκεσαι στο Release Athens 2024.

Δέκα λόγοι για να μη χάσεις τους Megadeth και τους Blind Guardian στο Release Athens 2024
Megadeth

Οι Megadeth είναι πανάξιο μέλος των Big-4 του Thrash Metal
Το συγκρότημα του Mustaine, μαζί με τους Metallica, Slayer και Anthrax, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη διάδοση του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και μετά. Ύστερα από 40 χρόνια συνεπούς παρουσίας και 16 studio albums που έχουν ξεπεράσει τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά, οι Megadeth είναι αναμφίβολα ένα από τα τελευταία τεράστια ονόματα της σκηνής.

Η εισαγωγή του “Peace Sells
Με μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες μπασογραμμές στην ιστορία, όχι μόνο του σκληρού ήχου, αλλά των μουσικών 80s συνολικά, το “Peace Sells” αποτελεί μια από τις πολλές κορυφές που πάτησαν οι Megadeth, ενώ όσοι πρόλαβαν τη χρυσή εποχή του MTV θα το θυμούνται ως το σήμα των MTV News!

Megadeth - Peace Sells

Δεν υπάρχουν πολλοί κιθαρίστες σαν τον Dave Mustaine
Σε περίπτωση που συναντήσετε λίστα με τους κορυφαίους metal κιθαρίστες και δεν έχει στις κορυφαίες θέσεις τον Dave Mustaine, τότε σίγουρα κάτι δεν πηγαίνει και πολύ καλά. Μιλάμε άλλωστε για έναν από τους πιο πολύπλοκους και ασταμάτητους μουσικούς που γνώρισε ποτέ η σκηνή.

Megadeth - Holy Wars...The Punishment Due

Έχουν κυκλοφορήσει έναν από τους σημαντικότερους δίσκους των 90s
Ο λόγος φυσικά για το “Rust In Peace” που κυκλοφόρησε το 1990 και μαζί με το “Painkiller” των Judas Priest (τους οποίους επίσης θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο Release Athens 2024) και το “Black Album” των Metallica, καθόρισαν το heavy metal.

Θα ακούσεις live ένα από τα κορυφαία metal τραγούδια όλων των εποχών
Το “Symphony of Destruction” είναι ο ορισμός του metal anthem, είναι τραγούδι που δύσκολα δεν θα έχεις ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σου, είτε είσαι metal fan είτε όχι.

Megadeth - Symphony Of Destruction

Τι θα ήταν το power metal χωρίς τους Blind Guardian;
Οι Γερμανοί αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του power/speed metal και δίκαια θεωρούνται ένα από τα πιο καθοριστικά και επιδραστικά συγκροτήματα της σκηνής. Εν ολίγοις, αν δεν έχεις ασχοληθεί με το είδος, η εμφάνισή τους στις 14 Ιουνίου είναι ιδανικό σημείο εκκίνησης. Αν είσαι ήδη fan, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Αν αγαπάς τις ιστορίες φαντασίας θα αγαπήσεις και τους Blind Guardian
Πέρα από διάφορες επικές ιστορίες και μύθους, οι στίχοι που γράφει ο Hansi Kursch είναι κατά κύριο λόγο εμπνευσμένοι από τα βιβλία του J. R. Tolkien, του George R. R. Martin και του Stephen King, κι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι φανατικοί οπαδοί τους, τους φωνάζουν Βάρδους.

Το κορυφαίο singalong της χρονιάς ανήκει στη “Valhalla
Οι Blind Guardian με την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους, “Follow The Blind”, απέδειξαν ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Η κορυφαία του στιγμή, το “Valhalla”, είναι μια από τις σταθερές του συγκροτήματος, και στη ζωντανή του εκτέλεση μεταμορφώνεται σε μια ανατριχιαστική εμπειρία, όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω βίντεο.

Blind Guardian - Valhalla - Live at Wacken Open Air 2011

Το ίδιο ισχύει και για το “Bards Song
Ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά τραγούδια των Blind Guardian, το οποίο μεταμορφώνεται σε μυσταγωγία όταν το γκρουπ βρίσκεται στη σκηνή.

Το lineup συμπληρώνει ιδανικά ένα εξίσου σπουδαίο γκρουπ
Οι Grand Magus δημιουργήθηκαν στη Στοκχόλμη το 1996 και θεωρούνται ένα από τα πιο ξεχωριστά metal σχήματα της ευρωπαϊκής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Megadeth, Blind Guardian και Grand Magus θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού, την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Για όλες τις πληροφορίες, επισκέψου το www.releaseathens.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ