Μουσικη

H Dua Lipa έχει πολλούς λόγους να είναι αισιόδοξη

Επιστρέφει με το νέο άλμπουμ «Radical Optimism» και δεν μπορούμε να περιμένουμε

alexandra-mprountzaki.jpg
Αλεξάνδρα Μπρουντζάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dua Lipa: Το τρίτο άλμπουμ της «Radical Optimism» κυκλοφορεί στις 3 Μαΐου 2024 από τη Warner/Cobalt
© Tyrone Lebon

Dua Lipa: Το τρίτο άλμπουμ της «Radical Optimism» κυκλοφορεί στις 3 Μαΐου 2024 από τη Warner/Cobalt

Έγινε Barbie, χόρεψε με τον Henry, ντύθηκε «Άριελ» και άραξε με καρχαρία για να μας παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ “Radical Optimism” που θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου. Και γιατί να μην είναι αισιόδοξη φέτος η Dua Lipa με όλα αυτά που έχει πετύχει;

Με ένα live στο Instagram, η pop star ανακοίνωσε το εξώφυλλο και την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ. Στην αρχή, μάλιστα, μετέδωσε έναν τοίχο με ένα κρυπτικό αντίστροφο μέτρημα. Όλοι οι 89 εκατομμύρια ακόλουθοί της έλαβαν ειδοποίηση. Καθώς το αντίστροφο μέτρημα ολοκληρώθηκε, η Dua εμφανίστηκε στην οθόνη για να ξεκολλήσει τον τοίχο αποκαλύπτοντας το εξώφυλλο και τον τίτλο του άλμπουμ. Το άλμπουμ περιλαμβάνει συνολικά 11 τραγούδια, μεταξύ αυτών και τα “Houdini” και “Training Season”, που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Σίγουρα όσο ετοιμάζεσαι να βγεις, έχεις ακούσει το “Houdini”, το οποίο στην αρχή ίσως δεν σου κάνει και πολύ κούκου αλλά όσο περισσότερο το ακούς σου κολλάει και καταλήγεις να δίνεις performance στον καθρέφτη σου. Άλλωστε η Lipa μας έχει συνηθίσει σε άλμπουμ που σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι επιτυχίες.

Dua Lipa - Houdini (Official Music Video)

H Dua Lipa έχει διανύσει ένα εκπληκτικό ταξίδι και καθόλου εύκολο. Γεννήθηκε στο Λονδίνο κι έχει καταγωγή από την Αλβανία. Από μικρή ηλικία ανακάλυψε το ταλέντο της στη μουσική, και στο δημοτικό αποφάσισε να ξεκινήσει τσέλο. Η ιστορία της είναι μια  απίστευτη περιπέτεια που αναδεικνύει το ταλέντο, την αποφασιστικότητα και τη δέσμευσή της να πετύχει.

Μεγάλωσε σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον όπου η μητέρα της ήταν από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη κι ο πατέρας της από το Κόσσοβο, μιλούσε αλβανικά και αγγλικά, ενώ η βαλκανική μουσική σε συνδυασμό με την αγγλική διαμόρφωσαν το καλλιτεχνικό της στιλ.

Έχει αυτό το cool girl attitude, χορεύει σαν επαγγελματίας χορεύτρια και τα τραγούδια της έχουν αν μη τι άλλο ανανεώσει την βαρετή και ομοιόμορφη pop μουσική. Όλα αυτά ξεκίνησαν το 2015 με το ντεμπούτο-single της “New Love” και εκτοξεύτηκε στην στρατόσφαιρα το 2017 με το “New Rules”. Στη μέχρι τώρα καριέρα της, έχει αποσπάσει -μεταξύ άλλων- τρία βραβεία Grammy, τρία βραβεία Brit, δύο MTV EMA, και ένα MTV VMA.

Dua Lipa - Training Season (Live at the BRIT Awards 2024)

Η 28χρονη Dua Lipa είναι μια πολύ έξυπνη γυναίκα και έχει κατανοήσει πως πλέον ο ρόλος του καλλιτέχνη, εκτός από το να διασκεδάζει τον κόσμο, είναι και να παίρνει θέση στον δημόσιο βίο, πράγμα που έχει κάνει πολλές φορές.

Dua Lipa: Το τρίτο άλμπουμ της «Radical Optimism» κυκλοφορεί στις 3 Μαΐου 2024 από τη Warner/Cobalt
Το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ της Dua Lipa, «Radical Optimism»

Για αυτούς τους λόγους, όλοι μας περιμένουμε την κυκλοφορία του “Radical Optimism” ειδικά μετά τη χορταστική γεύση από τα παρασκήνια της δημιουργίας του άλμπουμ και από τη φωτογράφιση και το κλιπ που γύρισε μαζί με τον Tyrone Lebon, φωτογράφο και κινηματογραφιστή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ