Μουσικη

Ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων - Η διαμάχη για το «I Feel Love» της Ντόνα Σάμερ

Τι υποστηρίζει το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία της αείμνηστης τραγουδίστριας

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To «I Feel Love» χρησιμοποιήθηκε από τον Κάνιε Γουέστ χωρίς άδεια, σύμφωνα με το ίδρυμα της Ντόνα Σάμερ - Κατηγορίες σε βάρος του ράπερ.
Ο Κάνιε Γουέστ χρησιμοποίησε το τραγούδι της Ντόνα Σάμερ «I Feel Love» χωρίς άδεια © Wikimedia Commons | EPA/Justin Lane

To «I Feel Love» χρησιμοποιήθηκε από τον Κάνιε Γουέστ χωρίς άδεια, σύμφωνα με το ίδρυμα της Ντόνα Σάμερ - Κατηγορίες σε βάρος του ράπερ.

Ο Κάνιε Γουέστ χρησιμοποίησε το τραγούδι της Ντόνα Σάμερ του 1977 «I Feel Love» χωρίς άδεια, ισχυρίζεται το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία της αείμνηστης τραγουδίστριας.

Ο Αμερικανός ράπερ κυκλοφόρησε το κοινό του άλμπουμ με τους Ty Dolla $ign, «Vultures 1», την περασμένη Παρασκευή, το πρώτο από τα τρία LP, που θα αποτελέσουν πρότζεκτ.

Donna Summer - I Feel Love (Official Music Video)

Κάνιε Γουέστ: Χρησιμοποίησε τη μελωδία από το «I Feel Love» της Ντόνα Σάμερ

Στο τραγούδι «Good (Don't Die)» φαίνεται ότι ο Ye χρησιμοποίησε τη μελωδία από το «I Feel Love» της Ντόνα Σάμερ ως υπόκρουση στους στίχους «Oh, I'm Alive, I'm Alive, I'm Alive, I'm Alive», ανέφερε το Billboard.

Kanye West & Ty Dolla $ign - GOOD (DON'T DIE) [Lyrics]

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Instagram του ιδρύματος, ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και επισημαίνεται ότι ενώ ο ράπερ είχε ζητήσει να εντάξει απόσπασμα από το τραγούδι, δεν του παραχωρήθηκε άδεια, αλλά συνέχισε ούτως ή άλλως.

«Ο Κάνιε Γουέστ… ζήτησε άδεια να χρησιμοποιήσει το τραγούδι της Ντόνα Σάμερ «I Feel Love», του αρνήθηκαν… άλλαξε τις λέξεις, έβαλε κάποιον να το τραγουδήσει ή χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά είναι I Feel Love… παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων!!!», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Και ο Όζι Όσμπορν εναντίον του Κάνιε Γουέστ

Ο Όζι Όσμπορν αντέδρασε επίσης επειδή ο Ye φαίνεται να χρησιμοποίησε το τραγούδι των Black Sabbath, «Iron Man».

Στη δική του ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο X, ο Άγγλος τραγουδιστής είπε ότι του είχε ζητηθεί από τον Κάνιε Γουέστ, αλλά είχε επίσης αρνήθηκε να δώσει την άδειά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ