Μουσικη

Η punk rock επιστροφή των Frank Carter & The Rattlesnakes

Το νέο album του συγκροτήματος «Dark Rainbow» αποτελεί ένα ιδιαίτερο comeback

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η punk rock επιστροφή των Frank Carter & The Rattlesnakes

Frank Carter & The Rattlesnakes: Ο μουσικός Τύπος αγκαλιάζει το νέο άλμπουμ «Dark Rainbow» - Ξεκινά η ευρωπαϊκή περιοδεία του γκρουπ

Μία ιδιαίτερη και δυναμική επιστροφή για το punk rock συγκρότημα από το Χέρτφορντσαϊρ, με το “Dark Rainbow” να συνεχίζει την παράδοση των πολύ καλών δίσκων από τους Frank Carter & The Rattlesnakes. Το album κυκλοφόρησε μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής International Death Cult, σε συνεργασία με την AWAL (παράρτημα της Sony Music Entertainment). Την ηγετική δυάδα των Frank Carter (φωνητικά) και Dean Richardson (κιθάρες) συνοδεύει μια πλειάδα μουσικών, από τους οποίους ξεχωρίζει ο κιμπορντίστας Cam Blackwood, ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Florence and the Machine και Jack Savoretti. Προπομπός του νέου δίσκου υπήρξε το single Man of the Hour”, το οποίο και δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Frank Carter & The Rattlesnakes - Man of the Hour (Official Video)

Οι κριτικές που έχει λάβει το “Dark Rainbow” από τον διεθνή τύπο είναι ιδιαίτερα θετικές και μιλάνε για το συνδυασμό του κλασικού πλέον ήχου του συγκροτήματος με νέα στοιχεία, όπως η χρήση πιάνου και synths. Οι Frank Carter & The Rattlesnakes έχουν δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα προσωπικό ήχο, ο οποίος αποτελεί συνδυασμό της punk παράδοσης (κυρίως από τα 90s και μετά), του desert rock όπως το όρισαν γκρουπ σαν τους Queens of the Stone Age και Kyuss, αλλά και της πλούσιας power pop κληρονομιάς συγκροτημάτων όπως οι Cheap Trick και οι The Knack του My Sharona. Οι επιρροές αυτές μετουσιώνονται σε μοντέρνο rock ήχο, μέσω της εδώ και χρόνια αποδοτικής συνεργασίας των Carter και Richardson.

Πρώην μέλος των Gallows, ο Frank Carter αποχώρησε από το συγκρότημα το 2011 λόγω δημιουργικών διαφορών και αμέσως δημιούργησε τους Pure Love. Το album των τελευταίων “Anthems” κυκλοφόρησε το 2013, ωστόσο το γκρουπ ανακοίνωσε μετά την παύση των δραστηριοτήτων του. Το 2015, ο σχηματισμός των Frank Carter & The Rattlesnakes είναι γεγονός και τον Αύγουστο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το ντεμπούτο του γκρουπ “Blossom”, μπαίνοντας αμέσως στο Top 20 των βρετανικών charts. Το επόμενο album Modern Ruin” δέχεται εξίσου διθυραμβικές κριτικές, ενώ το συγκρότημα χτίζει όλο και περισσότερο το fanbase του, με τις εκρηκτικές εμφανίσεις του επάνω στο συναυλιακό σανίδι. Έχουν εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο festival του Reading το 2019, στο περίφημο Primavera της Βαρκελώνης, ενώ επίσης έχουν παίξει ως support σε σπουδαία ονόματα όπως οι Foo Fighters, οι Sum 41 και οι Bring Me the Horizon.

Η περιοδεία των Frank Carter & The Rattlesnakes για την προώθηση του “Dark Rainbow” ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου από το Μάντσεσετε και ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο, στο φημισμένο Hellfest στην Clisson της Γαλλίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ